Έχουμε τα ακριβότερα αεροδρόμια στον κόσμο [Παρίσι και Βερολίνο τρώνε τη σκόνη μας]

Article featured image
Article featured image

Τα πιο ακριβά αεροδρόμια στον κόσμο διαθέτει η Κύπρος, καταγγέλλουν τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής Εμπορίου. Η ροή τουριστικού ρεύματος στην Κύπρο παραμένει στάσιμη εξαιτίας των αεροδρομίων της που, όπως τονίζουν, είναι τα ακριβότερα στον κόσμο.

 

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής εμπορίου, Λευτέρη Χριστοφόρου, αποτελεί «αποτυχία το γεγονός ότι η Κύπρος δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα δεδομένα του 2001 και παρέμεινε καθηλωμένη στα 2 εκατ. 300 χιλιάδες τουρίστες, ενώ την ίδια ώρα, γειτονικά νησιά έχουν περισσότερους τουρίστες χωρίς να διαθέτουν ούτε την ιστορία ούτε την υποδομή της Κύπρου».

Όπως ανέφερε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Κώστας Κώστα, τα τέλη στα αεροδρόμια είναι πολύ ψηλά στην Κύπρο κατά τουρίστα 24 ευρώ ενώ πχ στο Παρίσι είναι 17 ευρώ, στο Βερολίνο 11 και στην Ρόδο 6. «Είναι αδιανόητο το τουριστικό ρεύμα στην Τουρκία να αυξάνεται κατά 250% στην Ελλάδα κατά 100% και στην Κύπρο να παραμένει στα ίδια με τα περσινά επίπεδα», τόνισε ο βουλευτής της ΕΔΕΚ, Γιώργος Βαρνάβα.

Η επιτροπή ζητεί επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου αλλά και απελευθέρωση των αιθέρων που θα μπορούσαν να αυξήσουν την προσέλευση τουρισμού.

 


Πηγή: Sigmalive

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ