«Ello»: χαμός με το νέο κοινωνικό μέσο που κοντράρεται ανοιχτά με το Facebook

Article featured image
Article featured image

Με 40,000 αιτήματα την ώρα, το «Ello» είναι το νέο μέσο κοινωνικής δικτύωσης που μέσα σε λίγες μόνο μέρες έχει σκορπίσει τον πανικό στην αυτοκρατορία του ανταγωνιστικού του Facebook.

Με έμφαση στις μεγάλες εικόνες, μια ευδιάκριτη τυπογραφία και σε έναν προσεγμένο σχεδιασμό, το «Ello» κτίζει την ανοιχτά αντί-φεϊσμπουκική του εκστρατεία στο ότι προτίθεται να προσφέρει στον χρήστη ένα ελεύθερο κοινωνικό δίκτυο και όχι μια πλατφόρμα για διαφημίσεις.

Εμπνευστής και δημιουργός του νέου κοινωνικού δικτύου που καλωσορίζει τον κάθε νέο χρήστη με τη φράση «You are not a product» είναι ο συγγραφέας, καλλιτέχνης και επιχειρηματίας Paul Budnitz.

Πώς όμως θα βγαίνει το ρευστό χωρίς διαφημίσεις; Το Ello υποστηρίζει ότι τα έσοδα θα έρχονται από τις νέες παροχές και εργαλεία που θα αποκαλύπτονται σταδιακά στους χρήστες του.  

Μιλώντας στο Lifo.gr o Budnitz αναφέρει μεταξύ άλλων πως τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα δεν έχουν πια πλάκα. «Είναι γεμάτα διαφημίσεις, προωθούν συγκεκριμένα post, είναι ακατάσταστα, άσχημα και προκαλούν μια σύγχυση στο χρήστη. Επίσης μας φάνηκε τρομακτικό ότι όλα μας τα post παρακολουθούνται και τα προσωπικά μας δεδομένα πωλούνται όσο όσο στους διαφημιστές».

Εικάζεται πως η δημοτικότητα του Ello επηρεάστηκε και από την πρόσφατη απόφαση του Facebook να διαγράψει τα προφίλ των Drag Queen που χρησιμοποιούν τα καλλιτεχνικά αντί για τα κανονικά τους ονόματα. Να σημειωθεί πως , σε αντίθεση με το Facebook που απαιτεί να χρησιμοποιείτε το πραγματικό σας όνομα, η ψευδωνυμία στο Ello είναι αποδεκτή.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ