«Υποσχόμαστε κάτι σαν το Woodstock του 69!»

Article featured image
Article featured image

Ο Μr. Fox συνεχίζει τις παρορμητικές του κουβέντες με τους ήρωες των underground disco-edits, Marvin & Guy, των οποίων οι ιδιαίτερες παραγωγές δημιουργούν αίσθηση διεθνώς.

Μετά τη Νέα Υόρκη, τη Φιλαδέλφεια, τη Χιροσίμα, το Τόκιο, τη Λυών και το Λονδίνο, οι Μarvin & Guy εμφανίζονται αυτήν την Παρασκευή στον Κόρνο και στο Άφρο Μπανάνα.

 

Mείνετε συντονισμένοι. Αύριο και μεθαύριο ακολουθούν ακόμα δύο συνεντέυξεις με τους headliners του φετινού φεστιβάλ.

 

Που είστε αυτήν τη στιγμή και πώς περνάτε τον χρόνο σας αυτές τις μέρες;

Αυτή τη στιγμή είμαστε σε διαφορετικές τοποθεσίες, ο ένας από εμάς χαλαρώνει στη θάλασσα με ψάρεμα, φρέσκο ψάρι και τέτοια.

Ο άλλος περιμένει το ποτό του για να πάει πίσω στο στούντιο για δουλειά. Αλλά και οι δύο μας περιμένουμε πως και πως να ξαναβρεθούμε για να συνεχίσουμε τον δίσκο μας που βγαίνει αυτό το χειμώνα.

Πώς θα περιγράφατε τα σετ και τον ήχο σας;

Είμαστε παιδιά δύο διαφορετικών μουσικών γενεών αλλά αγαπάμε τις ίδιες μουσικές ενέργειες. Ο Marvin έχει τη γνώση, την εμπειρία και μια τεράστια συλλογή από βινύλια και ο Lee έχει τη φρεσκάδα και ένα εξαίσιο μουσικό γούστο.

Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για τον ήχο μας, αλλά τα σετ μας είναι αληθινά, δεν παίζουμε με f***ing υπολογιστές, λογισμικά και εφέ. Απλά κοιτάμε τον κόσμο στα μάτια και παίζουμε.   

Βλέπετε τους εαυτούς σας πρώτα ως DJs και μετά ως παραγωγούς μουσικής ή το αντίθετο και πώς καταφέρνετε να κρατάτε την ισορροπία μεταξύ αυτών των δύο;

Εξαρτάται από την κάθε μέρα. Nιώθουμε όμως περισσότερο DJs γιατί με αυτό ξεκίνησε η καριέρα μας και των δύο. Η δική μας μουσική είναι κάτι που ασχοληθήκαμε εκ των υστέρων.

Αυτό που απολαμβάνουμε περισσότερο είναι να προσπαθούμε να πιάσουμε τη διάθεση του κοινού όταν παίζουμε.

Οπότε ναι, μάλλον είμαστε περισσότερο DJ’s.

Πώς επηρεάζει τη σχέση σας ως DJ δίδυμο το γεγονός ότι προέρχεστε από δύο διαφορετικές μουσικές γενιές; Υπάρχουν περιπτώσεις που δεν τα βρίσκετε;

Ναι, φυσικά, αλλά πάντα καταφέρνουμε να κρατούμε μια αρμονία. Κάποιες φορές τσακωνόμαστε (όχι για τα καλά), αλλά είμαστε και οι δύο σε θέση να κατανοήσουμε ότι είμαστε δυο διαφορετικοί άνθρωποι που έχουμε και οι δύο έντονα το χαρακτηριστικό του ηγέτη. Η αλήθεια είναι ότι δεν πέρασε και πολύς καιρός για να βρούμε μια καλή ισορροπία στο στούντιο.     

Ποιες είναι οι πιο έντονες επιρροές στη δουλειά σας και τι σας εμπνέει;

Μας αρέσει η disco. Η disco είναι η έμπνευση των ζωών μας. Η disco είναι ένα συναίσθημα που σε αρπάζει από την πρώτη στιγμή που την ακούς. Αλλά είμαστε πολύ ανοιχτόμυαλοι με αυτό, δεν ακούμε μόνο disco. 

Αυτή τη στιγμή, οι ζωές μας χαρακτηρίζονται από κάτι πιο σκοτεινό και πιο δυσνόητο, κάποιες φορές πιο κοσμικό επίσης. Θεωρούμε τα σετ μας ένα πραγματικό ταξίδι και όχι ένα απλό DJ σόου με χορευτικά κομματάκια. Χτίζουμε το σετ μας βήμα προς βήμα, με όλα τα όργανα να μπαίνουν ένα ένα, το καθένα με τη σειρά του.

Η τέλεια  απόλαυση στα σετ μας είναι ακριβώς στη μέση του σόου, όπου μπορείς απλά να κλείσεις τα μάτια σου και να ακολουθήσεις τους karate kids!   

Τι στυλ μουσικές ακούτε στο σπίτι;

Εξαρτάται, δεν περνούμε πολύ χρόνο μαζί έξω από το στούντιο αλλά σίγουρα όχι pop ή μουσικές που παίζονται στα ραδιόφωνα.

Μας αρέσουν τα πάντα που έχουν κάποια ποιότητα. Από μουσικές του Trovajoli και του Morricone, έως τζαζιές, detroit techno και indie. Έχουμε επιρροές από πολλά είδη μουσικής.

Ποιο είναι για σας το πιο πολύτιμο αντικείμενο από τα υπάρχοντα σας;

Χμμμ… δύσκολη ερώτηση, μπορεί να είναι ένα βινύλιο του Bernard Fevre με το όνομα «Black Devil Disco Club» που βγήκε το 78. Ή ο δίσκος «What's It Worth» του Lotti G από το 82. Αλλά όχι μόνο ως αντικείμενα, αυτοί οι δίσκοι είναι κάτι που το ανθρώπινο είδος δύσκολα μπορεί να χωνέψει. Η τελειοποίηση της disco, τι άλλο να πεις!

MARVIN & GUY - Makin' Love EP (Soundcloud)

Πώς νιώσατε όταν σας προσέγγισαν τα παιδιά από το ABR για να παίξετε στο φετινό φεστιβάλ και τι περιμένετε να βρείτε σε αυτό;

Για να είμαστε ειλικρινείς, δεν ξέραμε για αυτό το φεστιβάλ πριν επικοινωνήσουν μαζί μας οι οργανωτές του ABR. Άλλα είναι μεγάλη τιμή μας! Αφού το ψάξαμε λίγο, ο κόσμος που συμμετέχει σε αυτό το φεστιβάλ είναι σαν να είναι μέρος μιας πραγματικής φυλής ή μιας κοινότητας και αυτή η ατμόσφαιρα είναι ιδανική για το σετ μας και τη μουσική που παίζουμε.

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι στην αρχή νομίσαμε ότι ήταν ένα φεστιβάλ που διοργανωνόταν από το Banana Republic, την Αμερικανική εταιρία με τα είδη ρουχισμού! Επίσης δεν έχουμε ξαναέρθει στην Κύπρο, που είναι ακόμα ένας καλός λόγος να παίξουμε στο φεστιβάλ.

Όπως αναφέρει και το όνομα του φεστιβάλ, το ABR δεν είναι απλά ένα φεστιβάλ μουσικής, είναι μια πολιτεία, μια ιδέα που έχει της ρίζες της στα πρότυπα της κοινότητας ή μιας φυλής. Ποια τέσσερα στοιχεία θα επικρατούσαν στη δική σας ιδανική πολιτεία;   

Πολιτεία για μας σημαίνει μια κοινότητα ανθρώπων, σημαίνει σεβασμός, ειρήνη και αλληλεγγύη. Στη δική σας πολιτεία υποσχόμαστε να φέρουμε απέραντη αγάπη σαν το Woodstock του 69!


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ