«Μια γιορτή στου Αλ-Νουρί» για τα παιδιά

Article featured image
Article featured image

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες παραστάσεις για παιδιά, αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 25 Ιανουαρίου στο κρατικό μας θέατρο. Πρόκειται για το έργο του Φόλκερ Λούντβιχ «Μια γιορτή στου Αλ-Νουρί».

Μια ανατρεπτική κωμωδία για το ρατσισμό και την πολιτισμική συμφιλίωση που απευθύνεται σε ηλικίες από 6 ετών -αλλά και τον καθένα μας!

Το έργο γράφτηκε και παίχτηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’70 από το Θέατρο Grips του Βερολίνου -δημιουργοί του πρωτοποριακού παιδικού έργου «Ο Μορμόλης». Στη Γερμανική εκδοχή με τίτλο «Μια Γιορτή στου Παπαδάκη», η οικογένεια των μεταναστών του έργου ήταν Έλληνες!

Στην παράσταση παρακολουθούμε το πώς μια μεικτή και πολύχρωμη παρέα θα βρει κοινούς κώδικες επικοινωνίας. Πώς θα βάλει ο μικρός Σύριος την Πακιστανούλα να πλύνει το αμάξι του Παπαδάκη; Πώς ο Γιάννης και η Δώρα θα μάθουν στην Αμπίρα να ονειρεύεται στα Ελληνικά; Και πώς θα τους μάθει ο Σαμίρ να παίζουνε το κυπριακό Ζίζιρο στα Αραβικά; Μπορούν δυο μπαμπάδες και τέσσερα πιτσιρίκια να περάσουν καλά όλοι μαζί στο κάμπινγκ; Να γίνουν φίλοι μέσα σ’ ένα σαββατοκύριακο; Μα δε μιλάνε την ίδια γλώσσα! Μπορείς να γιορτάσεις μαζί τους; Μα σου φάγανε την αγαπημένη σου θέση! Να παίξεις και να τραγουδήσεις παρέα με «ενοχλητικούς γείτονες» που σου χαλάνε τις διακοπές σου; Μα αυτοί βάζουν τη μουσική στη διαπασών! Κι οι άλλοι εισβάλλουν στη σκηνή σου νυχτιάτικα! Πώς θα τα βάλουν ο Κύπριος κι ο Σύριος με το διευθυντή; Μαζί! Και πώς θα συνεννοηθούν με τόσες διαφορετικές γλώσσες; Θα σου πουν τα παιδιά!

Το έργο ανεβαίνει σε μετάφραση, διασκευή και σκηνοθεσία Βασίλη Κουκαλάνι. Ερμηνεύουν (με σειρά εμφάνισης): Φώτης Γεωργίδης (Τάρεκ Αλ-Νουρί), Ανδρέας Παπαμιχαλόπουλος (Σαμίρ), Άντρη Αγγελίδου (Δώρα), Τζούλιο Φιλίππο Ντ’Ερρίκο (Γιάννης), Μιχάλης Σοφοκλέους (Τάκης Παπαδάκης), Άντρια Ζένιου (Αμπίρα).

Πρεμιέρα: Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015.

Παραστάσεις: 1, 8, 15 & 22 Φεβρουαρίου, 1, 8, 15 & 29 Μαρτίου, 5, 19 & 26 Απριλίου, Θέατρο ΘΟΚ, Σκηνή 018.

Όλες οι παραστάσεις αρχίζουν στις 10.30. Πληρ. 77772717.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ