«Τα Κάτω Πολεμίδια από πέρασμα γίνονται προορισμός»

Article featured image
Article featured image

«Τα Κάτω Πολεμίδια από πέρασμα γίνονται προορισμός και μετατρέπονται σε μια πόλη που αξίζει να ζει κάποιος».



Αυτό δηλώνει σε συνέντευξη του στο ΚΥΠΕ ο δήμαρχος Κάτω Πολεμιδιών Γιώργος Γεωργίου, ο οποίος ισχυρίζεται πως αν και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λόγω μνημονίου η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ο μοναδικός θεσμός που παραμένει κοντά στον πολίτη, προσφέροντας άμεσα στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του.

Ερωτηθείς για τις προτεραιότητες της νέας χρονιάς, ο Γιώργος Γεωργίου είπε πως αποτελεί στοίχημα η συνέχιση και ενίσχυση του κοινωνικού έργου που ο Δήμος έχει να επιτελέσει απέναντι στις ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες δημοτών, υποδεικνύοντας ότι «τα Κάτω Πολεμίδια αποτελούν μια λαϊκή περιοχή και είναι φυσιολογικό να αντιμετωπίζουμε τις μεγαλύτερες πιέσεις, γι' αυτό κι έχουμε έναν αυξημένο αριθμό άνεργων ανθρώπων, που έχουν τεράστιες οικονομικές δυσκολίες».

Ο κ. Γεωργίου έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον, υπογραμμίζοντας πως ο Δήμος ήταν από τους πρώτους που εφάρμοσε το θεσμό της ανακύκλωσης, ενώ σήμερα προωθεί σχέδιο κομποστοποίησης, παραχωρώντας 100 ειδικούς κάδους.

«Είναι ένα σύστημα το οποίο βοηθά ώστε οι πολίτες να ζήσουν και να βιώσουν από μόνοι τους την προσπάθεια για λιγότερη επιβάρυνση των χωματερών και αυτό είναι πολύ σημαντικό, αφού οι πολίτες συνδράμουν συλλογικά και υπεύθυνα ώστε να μειώσουμε την ποσότητα των σκουπιδιών» ανέφερε.

Μέσα στο 2015, πρόσθεσε, αναμένεται να ξεκινήσει κι ένα πενταετές πρόγραμμα αντικατάστασης όλου του οδικού φωτισμού με λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας τύπου LED, το κόστος του οποίου ανέρχεται σε 700 χιλιάδες ευρώ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ