Τέρμα στον άδοξο αποσυντονισμό [από μη αθόρυβα κινητά]

Article featured image
Article featured image

Έχει τύχει σε όλους μας. Πάμε σινεμά με σκοπό να απορροφηθούμε από τη μεγάλη οθόνη σε κόσμους κινηματογραφικούς και αλλοτινούς, και καθώς δράση και αγωνία κορυφώνονται, το ringtone ενός από τους θεατές που ξέχασε να βάλει το κινητό του στο αθόρυβο μας σπάζει και αποσυντονίζει πλήρως. Και άδοξα.



Το θέμα αυτό σκέφτηκε να αντιμετωπίσει (και την ευχαριστούμε θερμά) η Microsoft μέσω μιας λειτουργίας που θα αλλάζει αυτόματα τις ρυθμίσεις του κινητού μας όταν μπαίνουμε σε μια κινηματογραφική αίθουσα.

Σύμφωνα με το «The Next Web», η λεγόμενη «Αφανή Λειτουργία» για smartphones, θα ενεργοποιείται αυτόματα ή χειροκίνητα, μόλις ο κάτοχος εισέρχεται στην αίθουσα και μέσω αυτής θα απενεργοποιούνται οι ήχοι και θα ελαχιστοποιείται η φωτεινότητα της οθόνης του κινητού.

Αυτό θα γίνεται εφικτό είτε μέσω ειδικών σαρωτών που θα είναι εγκατεστημένοι στην αίθουσα, είτε μέσω τεχνολογιών GPS, Wi-Fi, NFC αλλά και του ημερολογίου που θα εντοπίζει την ώρα προβολής εάν ο χρήστης έκανε αγορά εισιτηρίων για τη συγκεκριμένη παράσταση.  

Η συσκευή θα επανέρχεται στην αρχική της κατάσταση είτε αυτόματα μετά το πέρας της προβολής, ή χειροκίνητα, όταν το επιθυμεί ο κάτοχός του.  

Η Microsoft, ενδέχεται να συμπεριλάβει την νέα λειτουργία, στην επερχόμενη αναβάθμιση του λειτουργικού της για κινητά Windows. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ