Την πεποίθηση πως οι νεκροί της Αμφίπολης είναι ο Φίλιππός Γ' ο Αρυδαίος μαζί με τη σύζυγό του Ευρυδίκη Β' Ανταία και τη μητέρα της Κυνάνη διατυπώνει η σούπερ - σταρ αρχαιολόγος Ντόροθι Κίνγκ.
Σε άρθρο της εκφράζει την άποψη ότι ανάμεσα στους νεκρούς του τάφου της Αμφίπολης πρέπει να βρίσκεται ο Φίλιππος Γ' ο Αριδαίος, ο οποίος δολοφονήθηκε και η ηλικία που πέθανε ταιριάζει με αυτή του ενός από τους νεκρούς άνδρες στην Αμφίπολη.
«Ξέρουμε ότι πέθανε το 317 π.Χ., αλλά αργότερα θάφτηκε μαζί με τη σύζυγό του Ευρυδίκη Β' Ανταία και τη μητέρα της Κυνάνη», σημειώνει, τονίζοντας, ωστόσο, λίγο παρακάτω ότι «η Κυνάνη πέθανε το 323 π.Χ. και είναι πάρα πολύ νέα για να είναι η γυναίκα στον κιβωτιόσχημο τάφο».
«Ο λόγος που καταλήγω στον Φίλιππο Γ' και την Ευρυδίκη είναι γιατί η Αμφίπολη είναι ο τόπος όπου κρατήθηκαν όμηροι και πιθανότητα σκοτώθηκαν», σημειώνει λίγο παρακάτω σε update του άρθρου της και προσθέτει:
«Με τα δεδομένα που έχω, ταιριάζει ο τάφος να κατασκευάστηκε την περίοδο του Μεγάλου Αλεξάνδρου ή αμέσως μετά, αλλά ο αποτεφρωμένος πρέπει να τοποθετήθηκε εκεί αργότερα. Ο Κάσσανδρος τους έθαψε με τιμές, αφού τους δολοφόνησε και παντρεύτηκε την ετεροθαλή αδερφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου Θεσσαλονίκη για να παγιώσει το αίτημά του για τον θρόνο. Οπότε, ναι, η δολοφονία και μετά η τιμητική ταφή είναι παράξενη, αλλά έτσι ήταν η πολιτική εκείνων των ημερών».
Και συνεχίζει: «Αν και δεν μπορώ να βρω, κάποια πηγή που να αναφέρει ότι η Ανταία είχε ένα μωρό, το νεογέννητο θα μπορούσε να έχει δολοφονηθεί από το χέρι του Κάσσανδρου και να ήταν αυτό που τον οδήγησε να τους σκοτώσει όλους, ως πρώτο στάδιο του σχεδίου του για να καταλάβει τον θρόνο, εξολοθρεύοντας τους εχθρούς του.
Όσον αφορά τη γυναίκα άνω των 60, θα μπορούσε να είναι κάποια πρόγονός τους, όπως η Δηιάνειρα. Το αποτεφρωμένο πέμπτο σώμα είναι σε τόσο κακή κατάσταση που δεν μπορεί να προσδιοριστεί το φύλο του. Αν ήταν γυναίκα, θα μπορούσε να είναι η Ευρυδίκη, αλλά ενδεχομένως και η Κυνάνη».