Samsung: πρώτη και για το 2014 στην αγορά smartphones

Article featured image
Article featured image

Παρόλο που οι πωλήσεις για το 2014 ήταν σχετικά πεσμένες, η Samsung εξακολουθεί να έχει την πρωτιά στην παγκόσμια αγορά των έξυπνων κινητών.



Σύμφωνα με δεδομένα που κοινοποίησε η εταιρεία μετρήσεων TrendForce, ο νοτιοκορεάτικο κολοσσός κατέχει το 28% των πωλήσεων παγκοσμίως. Το αντίστοιχο νούμερο για το 2013 ήταν 32,5%.  

Η Apple παραμένει σταθερά δεύτερη στην κατάταξη, με ποσοστό 16,4%, νούμερο που παραμένει σχεδόν αναλλοίωτο σε σχέση με το αντίστοιχο του 2013. Ακολουθεί η Lenovo που μέσα στο 2014 εξαγόρασε τη Motorola, με ποσοστά 7,9% επί των παγκόσμιων πωλήσεων, με την LG και την κινέζικη Huawei να καταλαμβάνουν την τέταρτη και πέμπτη θέση, με ποσοστά 6 και 5,9% αντίστοιχα.

Τα δεδομένα της TrendForce παρέχουν μια αντιπροσωπευτική ματιά στην ταχέως αναπτυσσόμενη βιομηχανία των smartphones.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις της, οι παγκόσμιες πωλήσεις συσκευών ανήλθαν σε 1,2 δισεκατομμύρια το 2014, σε σχέση με τα 927,2 εκατομμύρια κομμάτια που πουλήθηκαν το 2013 και ο ανταγωνισμός για τη Samsung αυξάνεται συνεχώς καθιστώντας ολοένα και δυσκολότερη τη διατήρηση του "θρόνου" της.

Ειδικά σε αγορές-κλειδιά, όπως η Κίνα, οι ανταγωνιστές (Lenovo, Huawei και Xiaomi) κερδίζουν συνεχώς έδαφος.  

Οι προβλέψεις της TrendForce για το 2015 κάνουν λόγο για περαιτέρω πτώση των πωλήσεων της Samsung, και αναλλοίωτα νούμερα για την Apple, ενώ οι συνολικές πωλήσεις συσκευών θα ανέλθουν στα 1,3 δις, πράγμα που σημαίνει πρακτικά ότι δεν θα πληγεί κανένας από τους δυο κολοσσούς αφού θα πουληθούν περισσότερες συσκευές. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ