Νέα στοιχεία για την τραγωδία της AirAsia

Article featured image
Article featured image

Με τις έρευνες για τον εντοπισμό των θυμάτων, αλλά και των τμημάτων του αεροσκάφους να συνεχίζονται, νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την τραγωδία με το αεροσκάφος της AirAsia, που συνετρίβη στη θάλασσα της Ιάβας την περασμένη Κυριακή, με 162 επιβαίνοντες.

 

Το υπουργείο Μεταφορών της Ινδονησίας ανακοίνωσε ότι το αεροπλάνο δεν είχε λάβει άδεια για τον αεροδιάδρομο που χρησιμοποίησε την ημέρα εκείνη ο πιλότος του. Το Airbus Α320-200, που πραγματοποιούσε την πτήση QZ8501 από την πόλη Σουραμπάγια της Ινδονησίας με προορισμό τη Σιγκαπούρη, χρησιμοποίησε έναν αεροδιάδρομο σε μια διαφορετική χρονοθυρίδα για την οποία η αεροπορική εταιρεία δεν διέθετε άδεια, δήλωσε ο γενικός διευθυντής αερομεταφορών της Ινδονησίας Ντζίκο Μουρτζατμόντζο.

Ηδη έχουν εντοπιστεί δύο μεγάλα τμήματα του αεροσκάφους, περίπου 30 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας στην περιοχή όπου διεξάγονται οι επιχειρήσεις αναζήτησης και με τη χρήση τηλεκατευθυνόμενων υποβρύχιων γίνεται προσπάθεια να ληφθεί εικόνα από αυτά.

Αξιωματούχος δήλωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 30 πτώματα, κάποια από τα οποία ήταν ακόμη δεμένα με τις ζώνες τους.


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ