Τι υποσχέθηκαν οι της Επαρχιακής Διοίκησης Λεμεσού για τον Χαμπή

Κινητοποίηση έξω από την Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού για τα ευτράπελα που συμβαίνουν στο Μουσείο Χαρακτικής πραγματοποίησε σήμερα έξω από την Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού η Κίνηση Πολιτισμού.


Article featured image
Article featured image

Σε ανακοίνωσή τους, οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες αναφέρουν πως συναντήθηκαν με την Αναπληρώτρια Έπαρχο Λεμεσού και της επίδωσαν ψήφισμα με 1300 υπογραφές που απαιτούν τον τερματισμό των εχθρικών ενεργειών εις βάρος του Χαμπή.

Η ίδια μας έδωσε τα διαπιστευτήριά της ότι θα κάνει ότι περνά από το χέρι της ούτως ώστε να λειτουργήσει ομαλά το Μουσείο χαρακτικής στο χωριό. Ως Κίνηση Πολιτισμού θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την εξέλιξη του θέματος και σε περίπτωση που δεν σημειωθεί πρόοδος θα είμαστε έτοιμοι και για περαιτέρω μέτρα μέχρι το σημείο που θα εξασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία του Μουσείου και της Σχολής Χαρακτικής.  

Ψήφισμα προς Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού

Με μεγάλη απογοήτευση πληροφορούμαστε τις νέες ασχήμιες και προσβλητικές ενέργειες των αρχών του χωριού Πλατανίστεια σε βάρος του φημισμένου Μουσείου χαρακτικής Χαμπή που ίδρυσε και λειτουργεί ο συμπατριώτης μας χαράκτης Χαμπής τιμώντας τον τόπο μας και τον πολιτισμό μας. Ενώ ο μεγάλος αυτός δημιουργός προβάλλει παγκόσμια την Κύπρο κάνοντας μας περήφανους, ενώ αναδεικνύει με αγάπη και μόχθο δεκαετιών το χωριό που τον φιλοξενεί, μετριότητες εκδηλώνουν με τον πλέον ανόητο τρόπο τις εμπάθειες, τις διαφωνίες και την προσκόλληση τους στην κουλτούρα του μίσους ,του φόβου και της τρομοκρατίας και προσπαθούν να καταστρέψουν ένα έργο ζωής που φωτίζει τη καταχνιά της κρίσης αξιών που βιώνουμε. Αν νομίζουν ότι οι εποχές που περνούμε ευνοούν την επιστροφή στη βαρβαρότητα ,να το βγάλουν από το νου τους. Δεν πρόκειται να αφήσουμε να διαλύουν ότι όμορφο και σπουδαίο γεννιέται και αναπτύσσεται σε αυτόν τον τόπο .

Καλούμε τις αρχές της Πλατανίστειας να σταματήσουν άμεσα κάθε εχθρική ενέργεια απέναντι στο μουσείο Χαμπή, το οποίο προβάλλει και κοσμεί το χωριό τους.

Καλούμε την πολιτεία και συγκεκριμένα την Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού να στηρίξει έμπρακτα και να προστατεύσει τον διωκόμενο χαράκτη Χαμπή από το μένος των αρχών του χωριού.

Ως άνθρωποι του πνεύματος ,της επιστήμης και του πολιτισμού δηλώνουμε την απεριόριστη στήριξη και αλληλεγγύη στον αγαπημένο δάσκαλο της χαρακτικής και απαιτούμε ανάλογα φαινόμενα να ανήκουν μόνο στο παρελθόν. Φτάνει πια.

Καλούμε το λαό να απορρίψει για πάντα τέτοιες συμπεριφορές που προσβάλουν τις αξίες ,την ευγενική ψυχή και τις πιο ωραίες παραδόσεις του.

 

Κίνηση Πολιτισμού Κύπρου

30/01/2015


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ