Η πρώτη transgender δήμαρχος στην Ινδία

Article featured image
Article featured image

Η πρώτη transgender δήμαρχος στην ιστορία της Ινδίας έχει γίνει και επίσημα από χθες η 35χρονη Madhu Kinnar.Η ανεξάρτητη Madhu προηγήθηκε κατά 4357 ψήφους του αντιπάλου της. Τα χρήματα που ξόδεψε για την καμπάνια της ήταν ελάχιστα, μια και η ίδια δήλωσε πως η υποστήριξη του κόσμου ήταν αυτό που της χάρισε τη νίκη.

Πριν την προεκλογική περίοδο εργαζόταν ως χορεύτρια και τραγουδίστρια σε τρένα και με τα έσοδά της ξεκίνησε την εκστρατεία της για την διεκδίκηση της δημαρχείας.

Αν και το κόμμα του αντιπάλου της ανέφερε πως αυτή δεν ήταν νίκη της Madhu Kinnar, αλλά ήττα του υποψηφίου τους Mahaveer Guruji, η νέα δήμαρχος αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις, ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους που την εμπιστεύτηκαν και δεσμεύτηκε πως από σήμερα θα προσφέρει όσο μπορεί περισσότερο στην πόλη.  

Να σημειωθεί πως έναν περίπου χρόνο πριν το ανώτατο δικαστήριο της Ινδίας αποφάσισε την νομιμοποίηση των διεμφυλικών ως «τρίτο φύλο» και πριν από τρεις μήνες η πρώτη transgender παρουσιάστρια ειδήσεων προσελήφθη από τηλεοπτικό σταθμό της χώρας.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ