Ξηρός: Θα γκρέμιζε τις φυλακές με κάθε κόστος

Article featured image
Article featured image

Έτοιμος να γκρεμίσει με κάθε κόστος τις φυλακές για να αποδράσουν τα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς ήταν, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η Αντιτρομοκρατική, ο Χριστόδουλος Ξηρός.



Το σχεδιάγραμμα που δόθηκε στη δημοσιότητα απεικονίζει, όπως ανέφερε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Δημήτρης Τσακνάκης, το εσωτερικό ενός βαν, στο οποίο θα βρισκόταν η ομάδα κρούσης που θα χτυπούσε τις φυλακές.

Με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η ομάδα Ξηρού θα τοποθετούσε ένα παγιδευμένο βαν στον μαντρότοιχο των φυλακών το οποίο και θα πυροδοτούσε για να γκρεμίσει τον τοίχο.

Σημειωτέον ότι στη γιάφκα της Αναβύσσου βρέθηκε ένα βαρέλι που περιείχε 100 κιλά εκρηκτικής ύλης και αυτό, λογικά, θα βρισκόταν εντός του βαν.

Μετά την έκρηξη οι κρατούμενοι για συμμετοχή στους «Πυρήνες» θα δραπέτευαν από τις φυλακές, ενώ σε κοντινή απόσταση θα βρισκόταν ένα δεύτερο βαν το οποίο θα παραλάμβανε τους δραπέτες.

Οι πάνοπλοι συνεργοί

Στις σημειώσεις που είχε κρατήσει ο Ξηρός είναι σαφέστατος, καθώς γράφει στο ημερολόγιο του: «...πρέπει να είμαστε έτοιμοι να κάνουμε αυτό που πρέπει εάν η εξωτερική φρουρά αντιδράσει».

Όλα τα στοιχεία δείχνουν πως ο Χριστόδουλος Ξηρός όχι απλά δεν ήταν μόνος αλλά υποστηριζόταν από μια ομάδα τουλάχιστον 6-8 ατόμων που είχαν αναλάβει τόσο την προστασία του, τις μετακινήσεις και την τροφοδοσία του, αλλά παράλληλα αποτελούσαν και την ομάδα κρούσης του.

Αυτοί καταζητούνται

Από τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η ΕΛ.ΑΣ τουλάχιστον δύο γυναίκες, αλλά και τρεις νεαροί μπαινόβγαιναν στη γιάφκα της Ανάβυσσου που είχε νοικιάσει ο Χριστόδουλος Ξηρός.

Μάλιστα μάρτυρες αναφέρουν πως όποιος έμπαινε στο σπίτι φορούσε καπέλο, προφανώς για να μην διακρίνονται τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, ενώ κρατούσε και σακίδιο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ