Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Ντιράτζ Μάρθι του Πανεπιστημίου Γκόλντσμιθς του Λονδίνου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα επικοινωνίας «Journal of Communication», ανέλυσαν επί έξι εβδομάδες -με ειδικό λογισμικό και με ψυχολογικές μεθόδους- το γλωσσικό περιεχόμενο 235 εκατομμυρίων μηνυμάτων στο Twitter.
Όπως διαπίστωσαν, η αναλογία των εγωκεντρικών σε σχέση με τα μη εγωκεντρικά μηνύματα είναι συστηματικά μεγαλύτερη για όλες τις φορητές συσκευές-πηγές.
Έτσι, μετά την κάπως ναρκισσιστική μόδα των selfie από τα κινητά τηλέφωνα, έρχεται η αποκάλυψη ότι η εν κινήσει ενασχόληση με το Twitter μάλλον καλλιεργεί τον εγωκεντρισμό των χρηστών.
Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι το λεξιλόγιο των κινητών «τιτιβισμάτων» τείνει να περιέχει λέξεις που παραδοσιακά θεωρούνται «ανδρικές», άσχετα με το φύλο του αποστολέα.
«Η έρευνά μας δείχνει ότι, όταν στέλνουμε ένα μήνυμα στο Twitter, είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιήσουμε αρνητική γλώσσα, αν το στείλουμε από κινητές συσκευές», δήλωσε ο Μάρθι.