Εργαστήρια για άνεργους νέους από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργανώνει στην Κύπρο εργαστήρια για να αυξήσει τις πιθανότητες των νέων στην αγορά εργασίας.

 


Article featured image
Article featured image

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση,  από τα μέσα Νοεμβρίου μέχρι και τις αρχές Δεκεμβρίου, περισσότεροι από 300 νέοι από όλη την Κύπρο που δεν έχουν δουλειά και είναι εγγεγραμμένοι ως άνεργοι στη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια σειρά από εργαστήρια που έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύσουν τις δυνατότητές τους στην αγορά εργασίας.

Συνολικά, θα διοργανωθούν τρία εργαστήρια σε όλες τις κύριες πόλεις της Κύπρου. Κάθε εργαστήριο θα επικεντρωθεί σε έναν από τους ακόλουθους τομείς: 1) Ενδυνάμωση των κύριων δεξιοτήτων εργασίας, όπως η βελτίωση των βιογραφικών σημειωμάτων, 2) Ενίσχυση του επιχειρηματικού πνεύματος και νοοτροπίας με σκοπό να ενθαρρύνουν τους νέους να ξεκινήσουν την δική τους επιχείρηση και 3) Ενδυνάμωση των ψηφιακών δεξιοτήτων και της ψηφιακής επιχειρηματικότητας.

Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν επίσης σχετικά με προγράμματα απασχόλησης και ευκαιρίες στην Κύπρο αλλά και σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα πρώτα τρία εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στη Λάρνακα στις 16-18 Νοεμβρίου, και θα ακολουθήσουν αυτά της Λεμεσού στις 24-26 Νοεμβρίου, στην Πάφο από τις 30 Νοεμβρίου μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου και τέλος, στη Λευκωσία στις 9-12 Δεκεμβρίου.

Τα εργαστήρια θα φιλοξενηθούν από τα τοπικά κέντρα πληροφόρησης Europe Direct. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ