Η νέα ατομική έκθεση του Γιώργου Αχιλλέως

Η νέα εικαστικής δουλεία του Κύπριου ζωγράφου Γιώργου Αχιλλέως με τίτλο «Το Είμαι στο Περίγραμμα», παρουσιάζεται στην ατομική του έκθεση, που θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου, στις 19.30, στην Alpha C.K. Art Gallery, στη Λευκωσία.

 


Article featured image
Article featured image

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και τις 3 Δεκεμβρίου. 

Ο Γιώργος Αχιλλέως θέτει τη φιγούρα σε διαλεκτική σχέση με τον κόσμο.

Το στοιχείο αυτό δεν χρησιμοποιείται απλώς σαν εικαστική φόρμα, αλλά ως δυναμική οντότητα που ορίζει τον κόσμο και ορίζεται από αυτόν.

Το σύνολο των έργων συνιστούν μια σπουδή στην αποτύπωση του ατόμου ως ψηφίδας του κόσμου. Μέσα στο εικαστικό σύμπαν του Αχιλλέως, το πρόσωπο προσδιορίζεται υπαρξιακά από τα εξωγενή στοιχεία- εικόνες και σχήματα- που περικλείει σε μια σχέση που έρχεται να αλλάξει και τα ίδια τα πράγματα. Το είμαι προβάλλει ως το περίγραμμα που δημιουργεί ο καθένας στην αέναη προσπάθειά του να ορίσει τον εαυτό του μέσα σε έναν ρευστό, μεταβαλλόμενο και απείρως ενδιαφέροντα κόσμο. 

 



 

Ο Γιώργος Αχιλλέως γεννήθηκε το 1979 στην Λάρνακα.  Σπούδασε ζωγραφική και θεωρητικές σπουδές στην Ιστορία της Τέχνης και Αρχιτεκτονικής και στην ψυχολογία της εκπαίδευσης στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.  Φοίτησε στο 3ο εργαστήρι με καθηγητές τους Μάκη. Θεοφυλακτόπουλο και Κυριάκο Κατζουράκη, όπου αποφοίτησε με Άριστα. Παρακολούθησε επίσης φωτογραφία στο εργαστήρι του Γ. Κατσάγγελου και χαρακτική στο εργαστήρι του Ξ. Σαχίνη.

Παρουσίασε το έργο του σε μία ατομική έκθεση και έχει πολλές συμμετοχές σε ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα και Κύπρο. Έργα του βρίσκονται στη συλλογή του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου και σε ιδιωτικές συλλογές στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

Ο κατάλογος της έκθεσης είναι διαθέσιμος από την Alpha C.K. Art Gallery και μέσω της ιστοσελίδας τους ΕΔΩ.

Για περισσότερες πληροφορίες: 22751325


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ