Οδηγός hacking για αρχάριους από τους Anonymous

Με δημοσίευμα στο internet, οι Anonymous ζητούν τη βοήθεια του κοινού στον πόλεμο κατά του ISIS.

 


Article featured image
Article featured image

Μόλις λίγες ώρες μετά την κήρυξη ηλεκτρονικού πολέμου κατά των τζιχαντιστών και τo πρώτο χτύπημα που φέρεται να έχει χτυπήσει πάνω από 5500 λογαριασμούς μελών της οργάνωσης στο Twitter και να έχει εκθέσει τα στοιχεία χιλιάδων μελών της, η ομάδα χακτιβιστών Anonymous στρέφεται με κάλεσμά της προς τους απλούς, αλλά πολύ ριψοκίνδυνους, χρήστες του διαδικτύου για βοήθεια στο έργο τους.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το TheNextWeb, επικαλούμενο δημοσίευμα των International Business Times, έχουν ήδη ποστάρει οδηγίες για επίδοξους χάκερς, αναρτώντας σε κανάλια του IRC, οδηγούς hacking για αρχάριους με links προς εργαλεία που διευκολύνουν τη διεξαγωγή ηλεκτρονικών χτυπημάτων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες έως τώρα, ο κατάλογος με τις οδηγίες έχει δημοσιευθεί στα γαλλικά και τα αγγλικά.

Όσοι όμως δεν θέλουν να αναμειχθούν με ενέργειες που είναι παράνομες μπορούν, όπως αναφέρει, να στέλνουν απλώς ύποπτους λογαριασμούς στην πλατφόρμα επικοινωνίας.

Το δημοσίευμα πάντως υπογραμμίζει ότι το hacking αποτελεί μια πολύ επικίνδυνη, εγκληματική ενέργεια και επ’ ουδενί δεν ενθαρρύνει την συμμετοχή σε παρεμφερείς πράξεις, ιδίως εναντίον της ISIS.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ