8+1 αλλόκοτα websites για να (μην) σερφάρεις [Bonus και μερικά κυπριακά]

Όντας θαρραλέα, η CITY τόλμησε να ψάξει τα πιο extreme sites που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Mαζί μ’ αυτά και μερικά κυπριακά, που σίγουρα δεν ήξερες ότι υπάρχουν και που σίγουρα θα σου προκαλέσουν αμήχανο γέλιο.

 


Article featured image
Article featured image

Από τον Αχιλλέα Ρότα.



Ένας σχετικά καινούργιος κόσμος που μπήκε στη ζωή μας δυναμικά τα τελευταία 5 χρόνια, έχοντας καταφέρει να εξοστρακίσει αρκετά πολλά από τα μέσα παραδοσιακής ενημέρωσης και επικοινωνίας, με αποτέλεσμα ο έξω κόσμος να μοιάζει με ένα ατελείωτο internet café!

Ώρες ατελείωτες σερφάρουμε στο internet, για να επικοινωνήσουμε, να φλερτάρουμε, να κουτσομπολέψουμε, να ενημερωθούμε, να χαζέψουμε. Όπως και στην αληθινή ζωή, όμως, ο κάθε ένας χτίζει έναν μικρόκοσμο και ζει μέσα, με τους φίλους, τους γνωστούς και εκείνους που ζηλεύει [….]

Αν το ψάξεις λίγο, όχι πολύ, λίγο, θα ανακαλύψεις τα απίστευτα που κυκλοφορούν μέσα στο κυβερνοχώρο. Κάτι σαν αστικοί μύθοι που έχεις ακούσει, υποθέτεις ότι ισχύουν, αλλά ποτέ δεν μπήκες στο κόπο να τα επιβεβαιώσεις. Λες και φοβάσαι ότι θα βγει από την οθόνη κάποιο τέρας και θα σε τραβήξει μαζί του ή κάποιος θα σε παρασύρει σε άγνωστα και σκοτεινά μέρη.

 



Το πρώτο κομμάτι αποτελείται από τα γνωστά και ως shock sites. Σελίδες δηλαδή ειδικού ενδιαφέροντος, για άτομα που γουστάρουν να βλέπουν πτώματα και φόνους. Εικόνες «περίεργες» να τις πούμε, αποκρουστικές…

 

Rotten.com

Ίσως ένα από τα παλαιότερα του είδους [ξεκίνησε το 1997], το Rotten.com αποτελεί ένα από τα πιο extreme sites που υπήρξαν ποτέ στο διαδίκτυο.

Σκοπός του δεν ήταν άλλος φυσικά από το να σοκάρει, σε μια εποχή μάλιστα που το να μιλάς με ψευδώνυμο σε chatrooms αποτελούσε κοσμογονία.

Εικόνες από διαμελισμένους ανθρώπους, βίαιους θανάτους, εξαιρετικά περίεργες σεξουαλικές πράξεις και πολλά ακόμη, περνούσαν σε καθημερινή βάση από τις οθόνες των επισκεπτών του. Όπως είναι φυσικό, οι μηνύσεις έδιναν και έπαιρναν, κυρίως από συγγενείς νεκρών των οποίων οι εικόνες είχαν ανεβεί στο site. Επίσης, με τον καιρό, εμφανίζονταν νέες κατηγορίες στο site, όπως για παράδειγμα το Rotten Dead Pool, ένα παιχνίδι στο οποίο ο κάθε παίκτης διάλεγε κάποια άτομα που πίστευε πως θα πεθάνουν στους επόμενους μήνες και έπαιρνε έναν βαθμό για κάθε σωστή πρόβλεψη.

Πλέον, το Rotten έχει σταματήσει να κάνει updates, όμως θα είναι για πάντα ο βασιλιάς των Shock Sites.





 

Bestgore.com

Στη λογική του Rotten.com, το Bestgore προσφέρει και αυτό εικόνες από ατυχήματα, νεκρούς ανθρώπους, αποκεφαλισμούς και πάει λέγοντας. Το συγκεκριμένο shock site απασχόλησε την κοινή γνώμη όταν το 2012, ανέβασε ένα βίντεο στο οποίο ο Luka Magnotta, ένας Καναδός πρώην pornstar και μοντέλο, φαίνεται να έχει δέσει σε ένα κρεβάτι έναν γυμνό άνδρα (το όνομα του οποίου μαθεύτηκε αργότερα).

Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, σκοτώνει τον εν λόγω άνδρα και τον διαμελίζει live. Τέλος και ενώ η κάμερα συνεχίζει να καταγράφει την κτηνωδία, προχωρά σε κάποιες πράξεις νεκροφιλίας. Τα διαμελισμένα μέλη του άτυχου άνδρα ταχυδρομήθηκαν σε κάποια πολιτικά κόμματα. Έπειτα από ένα παγκόσμιο κυνηγητό, ο Magnotta συνελήφθη σε ένα internet cafe στο Βερολίνο, την ώρα μάλιστα που διάβαζε νέα τα οποία αφορούσαν την υπόθεσή του. Όσον αφορά στο Best Gore, η δίκη αναμένεται να λάβει χώρα μέσα στο 2016. Λόγω και της παραπάνω υπόθεσης, έχει ανοίξει μια τεράστια συζήτηση σε σχέση με τη θολή νομοθεσία που καλύπτει οτιδήποτε έχει σχέση με το internet και το υλικό που αναρτάται σε αυτό, ανεξέλεγκτα.



 

Stile Project

Ένα πρώην shock site και νυν ιστότοπος πορνογραφικού περιεχομένου, αφού και το site θέλει την ανανέωση του! Το ενδιαφέρον με αυτόν τον ιστότοπο, είναι πως ο δημιουργός του ο Jay Stile, είναι ένας καλλιτέχνης ο οποίος τη δεκαετία του ‘90 ασχολήθηκε με διάφορα είδη digital τέχνης.

Αυτό που έκανε το συγκεκριμένο site γνωστό ήταν ένα βίντεο στο οποίο ένας Κορεάτης σκοτώνει, μαγειρεύει και τρώει μια γάτα. Όπως είναι φυσικό, η PETA ξεσηκώθηκε και έγινε ένας μικρός χαμός.

Ένα άλλο γεγονός που είχε προκαλέσει αίσθηση ήταν η on camera αυτοκτονία του δημιουργού του εν λόγω site, το 1999. Δεκατρία χρόνια αργότερα, ο ίδιος σε συνέντευξή του είπε αυτό που γνώριζαν οι πιο «ψαγμένοι», ήταν πώς η αυτοκτονία του ήταν απλώς ένα stunt που έκανε για πλάκα. Την ίδια χρονιά, το 2012, ο Jay Stile πούλησε το Stile Project – «αναβαθμίστηκε» σε porn site.



 

Worldstarhiphop.com

Αυτό είναι λιγότερο hardcore σε σχέση με τα προηγούμενα. Το Worldstarhiphop, είναι ένα site που περιέχει βίντεο από καυγάδες και από ανθρώπους που κάνουν σεξ δημοσίως, σε διάφορα ghetto της Αμερικής. Επίσης, μπαίνοντας στο site, μπορείς να βρεις βίντεο ανερχόμενων hip-hop καλλιτεχνών αλλά και κάποια πιο «soft», αστεία περιστατικά που έχουν καταγραφεί με κάμερα.

Δεν είναι και άσχημο αν αγαπάς το hip-hop και την κουλτούρα του. Όπως το περιγράφει και ο δημιουργός του, ο Lee «Q» O‍ 'Denat, «είναι το Ghetto CNN των Ghetto».



 

Kaotic.com

Αυτοπροσδιορίζεται ως ένα από τα μεγαλύτερα σημεία στο διαδίκτυο που φιλοξενεί υπερρεαλιστικά βίντεο και εικόνες των χρηστών του. Φόνοι, ακρωτηριασμοί, αυτοκτονίες, μαζικές δολοφονίες κ.α. αποτελούν το βασικό περιεχόμενο του, μαζί με διάφορα άλλα βίντεο που εντάσσονται σε πιο kinky κατηγορίες.

Σύμφωνα μάλιστα με τους φανατικούς χρήστες ανά τον κόσμο, αποτελεί ένα από τα 2 καλύτερα shock sites που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αυτή τη στιγμή.



 

Popthatzit.com

Έχεις κάποιο ιδιαίτερο εξάνθημα; Έβγαλες τεράστια σπυριά ή φουσκάλες; Το αποτέλεσμα είναι αποκρουστικό; Τότε βρίσκεσαι στο σωστό μέρος! Αν νομίζεις πώς το σπυράκι που έσπασες προχθές στο μάγουλο σου ήταν αηδία, τότε δεν έχεις δει τίποτα […].

Το popthatzit.com, δεν την παλεύει με τίποτα, αφού στις σελίδες του φιλοξενεί μερικά από τα πιο αηδιαστικά και σιχαμένα βίντεο, που μπορείς να βρεις στο διαδίκτυο. Άνθρωποι ή ζώα με περίεργα ή ογκώδη εξανθήματα που πρέπει να αφαιρεθούν, αποτελούν την καρδιά του site, που όπως φαίνεται από τα στοιχεία, διαθέτει φανατικούς ακόλουθους καθημερινά.







Ας ελαφρύνουμε λίγο το κλίμα τώρα με κάτι πιο ευχάριστο! Το δεύτερο μέρος αφορά στα πιο useless sites που δημιούργησε ποτέ ο άνθρωπος. Παρόλ’ αυτά, κυκλοφορούν, χρησιμοποιούνται και μερικά έχουν και απήχηση.

 

You’regettingold.com

Αυστηρώς ακατάλληλο για κόσμο που έχει πατήσει τα -ήντα (μην πούμε -άντα και μας παρεξηγήσετε) και για άτομα που η ηλικία τους αποτελεί πιο καλά σφραγισμένο μυστικό και από αποστολή των μυστικών υπηρεσιών. Αν παρόλα αυτά θέλεις να μάθεις ακριβώς πόσο χρονών είσαι, λεπτό προς λεπτό, πόσες αναπνοές παίρνεις, πόσες αναπνοές έχεις πάρει μέχρι αυτή τη στιγμή και άλλα τέτοια… σημαντικά, δεν έχει παρά να μπεις, να συμπληρώσεις τα στοιχεία που απαιτούνται και να βάλεις στο κεφάλι σου ακόμη έναν μπελά.



 

Watchinggrassgrow.com

Αν σε ενδιαφέρει να παρακολουθείς πώς μεγαλώνει το γρασίδι του γείτονα ή ακόμη και το δικό σου -κάθε δέκα δευτερόλεπτα-, τότε βρήκες την αδελφή ψυχή σου.

Από το 2005 που ο δημιουργός του site έφτιαξε αυτήν την ιστοσελίδα, εκατομμύρια χρήστες την έχουν επισκεφθεί, για να παρακολουθήσουν από live camera, το γρασίδι να μεγαλώνει. Σχόλια, παρατηρήσεις, περιβαλλοντολογικές ανησυχίες και διάφορα άλλα θέματα, απασχολούν τους χρήστες του εν λόγω site. Ψήνεσαι να το δοκιμάσουμε;



 

Mostexclusivewebsite.com

Ο Justin Folley, δημιουργός της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, πίστεψε πώς αν δημιουργούσε ένα site που θα ήταν τόσο αποκλειστικό και μοναδικό για τον κάθε επισκέπτη, τότε θα προσέλκυε τόσους χρήστες, ώστε να γίνει πλούσιος.

Δεν ξέρουμε τελικά να κατάφερε να πλουτίσει, σίγουρα όμως το site του, έκανε αίσθηση για τη μοναδικότητα του.

Ένας-ένας κάθε φορά! Για να έχεις πρόσβαση σε αυτό το site πρέπει να περιμένεις τη σειρά σου. Ένα ρολόι μετρά αντίστροφα το χρόνο, ενώ ένας άλλος μετρητής σε ενημερώνει πόσοι περιμένουν μαζί σου για να πάρουν το εισιτήριο της πρόσβασης. Μόνο ένας χρήστης κάθε φορά μπορεί να έχει πρόσβαση στην ιστοσελίδα, από όλο τον κόσμο. Οι υπόλοιποι καθίστε πίσω στην ουρά!



 

Δεν πάμε και στα δικά μας; Στο τρίτο μέρος του άρθρου θα δούμε και μερικά εγχώρια sites, που μπορεί να μην είναι extreme, μπορεί να μη σοκάρουν [καλά αυτό δεν είναι και σίγουρο], αλλά σίγουρα θα σας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό!

 

Kypreika.net

Όταν ο Μιχάλης Βιολάρης, πριν κάποιες δεκαετίες, τραγουδούσε «Ούλλα xαλάλι σου», δεν φανταζόταν ποτέ ότι θα γινόταν sound track στο πρώτο, ίσως και μοναδικό, eshop που εμπορεύεται αυθεντικά κυπριακά προϊόντα, όπως αφρόζα, χυμούς squash, σιεφταλές, ραβιόλες, χαλούμι, αναρή φρέσκα και άλλα πολλά είδη που τιμούν τη κυπριακή παράδοση. Το συγκεκριμένο site μάλιστα έχει τη βάση του στην Ελλάδα και μάλιστα κάνει κατ οίκον παραδόσεις σε κάθε γωνία της χώρας.

Δεν είναι βέβαια και το πιο user friendly site, αλλά σίγουρα είναι ένα από τα πιο cult που έχουμε δει ποτέ. Εξερευνήστε το και δεν θα χάσετε!







Ksenerotes.com

Αριθμεί 171 μέλη και όπως φαίνεται ο δημιουργός του εν λόγω blog έχει πολλά τραύματα από τις γυναίκες και δει από τις Κύπριες, οι οποίες όπως φαίνεται τον έχουν πληγώσει πολύ. Κείμενα-καταπέλτης εναντίον των γυναικών, που ξέχασαν τον πραγματικό τους ρόλο στην κοινωνία, που έχασαν το μέτρο, που βρίζουν, που μιλάνε άσχημα. Πολλά «κατηγορώ» για αυτές που ζηλεύουν, για τις παντρεμένες, για τις ανύπαντρες και πάει λέγοντας.

Ένας χώρος που οι απανταχού πονεμένοι και πληγωμένοι άντρες, βγάζουν  τα απωθημένα τους, λένε τα παράπονά τους, δίνουν συμβουλές, εκτονώνονται και μετά κλείνουν την οθόνη και επιστρέφουν στη συζυγική παντόφλα.



 

Foukou.blogspot.com.cy

Δεν φαντάζομαι να είχες την εντύπωση πώς το εθνικό μας gadget θα έλειπε από το διαδίκτυο; Μα σαφώς και όχι…! Το συγκεκριμένο blog τα ψήνει όλα για αυτό άλλωστε και το όνομα. Επικαιρότητα, ειδησεογραφία, κοινωνικό σχόλιο, όλα δοσμένα μέσα από το ανεξάντλητο κυπριακό χιούμορ.

Μέσα από το μαύρο background, τα 141 μέλη του blog, μπορούν να διαβάσουν τα νέα της κυπριακής καθημερινότητας, άρθρα που σχολιάζουν τα κυπριακά δρώμενα, όπως «Μια Λευκωσιάτισσα στην παραλία», «Προφίλ του Κυπραίου οπαδού» κ.α., αλλά και πολιτικόοικονομικά σχόλια.



 

News.maronitedaily.com

Το συγκεκριμένο site, δημιουργήθηκε από την κοινότητα των Μαρωνιτών της Κύπρου, και εκτός από την παλαιότητα του design του δεν διαθέτει κάτι ιδιαίτερα ασυνήθιστο. Εκ πρώτης όψεως, αφού αν το ψάξεις λίγο μέσα στα πολλά θα ανακαλύψεις και μια κατηγορία με αυθεντικές κυπριακές κατάρες, όρκους και ευχές.

Κατάρες και όρκοι βγαλμένα από την κυπριακή καθημερινότητα, που σε ανατριχιάζουν και δημιουργούν περίεργους συνειρμούς. Αν λοιπόν θέλεις να έχεις καβάτζα για την επόμενη φορά που κάποιος θα σε εκνευρίσει, απ’ εδώ θα έχεις την ευκαιρία να πάρεις σημειώσεις απλώς και μόνο για να μην επαναλαμβάνεσαι!


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ