Η κίνηση μιας Ελληνίδας πολιτικού που πρέπει να επιβραβευθεί

Όπως ορθό είναι να εκνευριζόμαστε με τον κάθε πολιτικό (όπως πρόσφατα ο βουλευτής Χαμπουλάς) που με τις πράξεις του προκαλεί την κοινή γνώμη, εξίσου ορθό είναι να επιβραβεύουμε και να αναδεικνύουμε τις όμορφες τους πρωτοβουλίες, όταν και εφόσον αυτές παίρνονται.    

 


Article featured image
Article featured image

Ένα παράδειγμα που αδιαμφισβήτητα πρέπει να επιβραβευθεί είναι η πρόσφατη συμβολική αλλά ουσιαστική κίνηση της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης αναφορικά με την αντιμετώπιση των φορέων του HIV.

«Στα χέρια μου κρατώ ένα περιοδικό το οποίο τυπώθηκε εξ' ολοκλήρου αναμιγνύοντας το μελάνι εκτύπωσής του με το αίμα που δώρισαν τρεις άνθρωποι που έχουν προσβληθεί από τον ιό HIV» γράφει σε ανάρτησή της η Ρένα Δούρου που συνοδεύεται με τη φωτογραφία που βλέπετε.

Παρά την επιστημονική πρόοδο που έχει σημειωθεί στην αντιμετώπιση της HIV λοίμωξης και του συνδρόμου του AIDS, ακόμη και σήμερα ο φόβος και οι προκαταλήψεις για τα άτομα που ζουν με τον ιό είναι έντονα, προσθέτει.

 

ΕΠΙΠΛΕΟΝ: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΕΝΑΝ ΚΥΠΡΙΟ ΟΡΟΘΕΤΙΚΟ

 

«Γι' αυτό, ως μια συμβολική κίνηση καταπολέμησης του στίγματος των ανθρώπων που ζουν με HIV, κρατάμε στα χέρια μας ένα περιοδικό το οποίο τυπώθηκε εξ' ολοκλήρου αναμιγνύοντας το μελάνι εκτύπωσής του με το αίμα που δώρισαν 3 άνθρωποι που έχουν προσβληθεί από τον ιό HIV, όπως θα αγγίζαμε ένα οροθετικό άτομο. Τίποτα κακό δεν πρόκειται να συμβεί, ούτε αγγίζοντας αυτό το περιοδικό, ούτε αγγίζοντας έναν άνθρωπο που ζει με HIV».

Το 2016 που μπαίνει σε λίγα εικοσιτετράωρα ας πούμε «ΩΣ ΕΔΩ», συμπληρώνει η Ελληνίδα πολιτικός.

 


 Τίποτα κακό δεν πρόκειται να συμβεί, ούτε αγγίζοντας αυτό το περιοδικό, ούτε αγγίζοντας έναν άνθρωπο που ζει με HIV


 

 

Το Αυστριακό ανδρικό περιοδικό Vangardist είναι ένα δίγλωσσο (γερμανικά και αγγλικά) διαδικτυακό περιοδικό, που τύπωσε την ανοιξιάτικη έκδοσή του χρησιμοποιώντας αίμα που δώρισαν 3 άνθρωποι που έχουν προσβληθεί από τον ιό HIV, με σκοπό να καταγγείλει τον στιγματισμό των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον ιό HIV.

Το συλλεκτικό τεύχος που κρατά η Ρένα Δούρου και που κυκλοφόρησε έχοντας στο εξώφυλλο τον τίτλο #HIVHEROES «Οι ήρωες του HIV», κέρδισε φέτος μερικά από τα σημαντικότερα βραβεία του κόσμου για τους επαγγελματίες στον δημιουργικό τομέα των επικοινωνιών.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ