Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το Volkswagen Cyprus Cycling Tour 2016

Το τριήμερο 1-3 Απριλίου, θα διεξαχθεί για πέμπτη συνεχή χρονιά το Volkswagen Cyprus Cycling Tour, με τις εγγραφές για τον αγώνα να έχουν ήδη ξεκινήσει.

 


Article featured image
Article featured image

Η φετινή διοργάνωση φέρνει αρκετές σημαντικές αλλαγές, όπως μεγαλύτερα χρονομετρημένα τμήματα και μεταφορά ολόκληρου του αγώνα στην πόλη και επαρχία της Πάφου, με την εκκίνηση και των τριών ημερών να διεξάγεται μπροστά στο μεσαιωνικό κάστρο.

Το Volkswagen Cyprus Cycling Tour είναι ο σημαντικότερος αγώνας ποδηλασίας δρόμου που λαμβάνει χώρα στο νησί μας.

Το 2015 έλαβαν μέρος 224 ποδηλάτες, αριθμός ρεκόρ, το οποίο αναμένεται να ξεπεραστεί στην επερχόμενη διοργάνωση.

Υπολογίζεται πως ο αγώνας του 2015 προσέφερε στην Πάφο περίπου 1200 διανυκτερεύσεις, σε offseason  περίοδο.

Ο Μιχάλης Χατζηιωάννου, εκ μέρους της διοργανώτριας Bikin’ Cyprus Events, μίλησε για τις αλλαγές στο επόμενο VW Cycling Tour: «Αποφασίσαμε να μεταφέρουμε την έναρξη του αγώνα από τη Λεμεσό στην Πάφο, για να είναι πιο συμμαζεμένο και για να αναδείξουμε περισσότερο τις ομορφιές της επαρχίας που μας φιλοξενεί. Παράλληλα δίνουμε στους συμμετέχοντες μεγαλύτερη άνεση αφού μειώνονται οι μετακινήσεις τους. Το start και των τριών ημερών θα γίνεται στο κάστρο της Πάφου, ενώ μεγαλώσαμε τις δύο από τις τρεις πρώτες διαδρομές του αγώνα».

 



 

Οι διαδρομές

Οι τρεις μέρες του VW Cycling Tour (1-3 Απριλίου) περιλαμβάνουν ισάριθμες διαδρομές, όλες με εκκίνηση από το κάστρο της Πάφου, συνολικής απόστασης 247,4 χιλιόμετρα, εκ των οποίων τα 191 χιλιόμετρα θα είναι χρονομετρημένα.

Την Παρασκευή 1η Απριλίου, οι ποδηλάτες θα κινηθούν για 21 χλμ. προς τα Κούκλια, όπου ακολούθως θα κατευθυνθούν προς το Κούριο και θα επιστρέψουν για τερματισμό στα Κούκλια μετά από διαδρομή 74,5 χλμ.

Το Σάββατο 2 του μήνα, μετά από 20 χλμ. προς τα Κούκλια ξεκινά η χρονομετρημένη διαδρομή 68,9 χιλιομέτρων που θα κινηθεί προς Δωρά, Άρσος, Άγιο Νικόλαο και με τερματισμό στα Κούκλια, με αντίστροφη φορά από την αντίστοιχη περσινή διαδρομή.

Τέλος, την τρίτη μέρα (Κυριακή 3 Απριλίου) οι αθλητές θα οδεύσουν για 15,4 χλμ. προς Πέγεια, όπου θα ξεκινήσει η χρονομετρημένη διαδρομή μήκους 47,6 χλμ. με τερματισμό στην Τσάδα και διαδρομή μέσω Κάθηκα και Στρουμπί.



Οι συμμετέχοντες

Το VW Cycling Tour είναι ανοικτό για όλους, επαγγελματίες, ημιεπαγγελματίες και ερασιτέχνες. Οι διοργανωτές προωθούν ιδιαίτερα τη συμμετοχή των ερασιτεχνών, βοηθώντας τους σε διάφορους τομείς, όπως στις μετακινήσεις και στον εξοπλισμό.

Στην ιστοσελίδα των διοργανωτών, στο cyclingcy.com, έχουν αναρτηθεί όλες οι πληροφορίες του αγώνα με τις διαδρομές και τις ώρες εκκίνησης καθώς και τα πακέτα συμμετοχής για το 2016, στα οποία περιλαμβάνονται και διανυκτερεύσεις σε διάφορα ξενοδοχεία της Πάφου.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ