«Μεταρρυθμίσεις και ανάπτυξη το ζητούμενο για την Ελλάδα»

Ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου σε θέματα Εθνικής Ασφάλειας, Μπεν Ρόουντς είπε πως «η Ελλάδα πρέπει να συνεργαστεί με τα κράτη της Ευρώπης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τόσο για να αντιμετωπιστούν διαρθρωτικά ζητήματα της οικονομίας, όσο και η συμμετοχή της στην Ευρωζώνη».


Article featured image
Article featured image

Ο κ. Ρόουντς, απαντώντας σε ερώτηση για την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια χθεσινοβραδινής ενημέρωσης για τη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Ανγκελα Μέρκελ, στο Λευκό Οίκο, πρόσθεσε ότι «έχουμε επίσης πει ότι πρέπει να υπάρχει ένα μονοπάτι για την ανάπτυξη που θέλαμε να δούμε, είναι μια διπλή επικέντρωση, τόσο όσο αφορά τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, όπως επίσης και ένα σχέδιο για επιστροφή στην ανάπτυξη για την Ελλάδα».


«Πιστεύουμε ότι αυτό θα επιτευχθεί καλύτερα εντός της Ευρωζώνης και υπάρχουν πολλές αβεβαιότητες, που θα προέρχονται από κάθε είδους αστάθεια ή διάσπαση στο εσωτερικό της Ευρωζώνης».


Σύμφωνα με τον κ. Ρόουντς, κατά την χθεσινή συζήτηση που είχε ο πρόεδρος Ομπάμα με την κα Μέρκελ, «στο επίκεντρο (της συζήτησης) ήταν πώς προχωρούμε στο ευρωπαϊκό σχέδιο, αντί να κινούμαστε μακριά απ' αυτό».

 «Αυτό μπορεί να γίνει κατά τρόπο που να λαμβάνει υπόψη τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν, αλλά και να προσφέρει επίσης στον Ελληνικό λαό το μονοπάτι της ανάπτυξης, έτσι ώστε να έχουν κάποιες ανοιχτές προσδοκίες ότι ο οικονομικός πόνος που έχουν υποστεί οδηγεί σε ένα καλύτερο μέλλον και σε μεγάλες οικονομικές ευκαιρίες» είπε κλείνοντας.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ