Καλό καρναβάλι [σήμερα η επίσημη έναρξη]

Με την πανηγυρική είσοδο του Βασιλιά Καρνάβαλου, του «Βασιλιά της Μελωδίας τζαι της Τραουδκιάς», αρχίζουν επίσημα σήμερα Τσικνοπέμπτη, οι δεκαήμερες καρναβαλίστικες εκδηλώσεις της Λεμεσού.


Article featured image
Article featured image

Οι σημερινές εκδηλώσεις αρχίζουν το μεσημέρι, στην Πλατεία Σαριπόλου, με τους κανταδόρους Λεμεσού να τραγουδούν καρναβαλίστικες καντάδες, ενώ από τις 14:00 μέχρι τις 18:00, ο Δήμος Λεμεσού διοργανώνει σε συνεργασία με τα μαθητικά συμβούλια, καρναβαλίστικο πάρτι με μουσικό πρόγραμμα από DJ, στο χώρο στάθμευσης Εναερίου.

Στις 18:00, στο Δημοτικό Μέγαρο, θα τελεστούν τα εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής με θέμα «Καρναβάλι 2015», σε συνεργασία με την Ένωση Αυτοδίδακτων Ζωγράφων Λεμεσού, ενώ στις 19:00, μπροστά από το Διοικητήριο, ο φετινός Βασιλιάς Καρνάβαλος, τον οποίον ενσαρκώνει ο διαχρονικός καρναβαλιστής Ανδρέας Βρυωνίδης, θα λάβει το στέμμα του από τον περσινό Βασιλιά "Μνημόνιο τον Μέγα".

Ακολούθως, ο «Βασιλιάς της Μελωδίας τζιαί της Τραουδκιάς» θα κάνει πανηγυρικά την είσοδο του στην πόλη πάνω στο φωταγωγημένο του άρμα με τη συνοδεία του, την ομάδα κανταδόρων της ΕΔΟΝ Λεμεσού, τη χορωδία Μοντέρνοι Καιροί, τη Φιλαρμονική του Δήμου, τις Μαζορέττες του Σώματος Κυπρίων Οδηγών, την ομάδα κρουστών Batucinio, τις Μαζορέττες Λεμεσού, το Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η παρέλαση θα καταλήξει στην Πλατεία Ηρώων, όπου θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος υπαίθριος χορός, με καρναβαλίστικο ξεφάντωμα, χορό και τραγούδι από το συγκρότημα Ritmo Di Carnaval.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ