Πως προέκυψε το ραδιόφωνο
«Είχα βγει ως καλεσμένη σε μια ραδιοφωνική εκπομπή της Μαρίας Κάνθερ, για να μιλήσω για μια παράσταση που έπαιζα. Όταν τελείωσε η εκπομπή, η Μαρία μου είπε πως η φωνή μου είναι για ραδιόφωνο. Εγώ δεν το είχα σκεφτεί ποτέ. Μετά από ενάμιση χρόνο, αποφάσισα να κάνω ένα σποτάκι επειδή μου άρεσε πολύ το ραδιόφωνο. Πήγα στο στούντιο του Ραδιοφωνικού Σταθμού «Ράδιο Πρώτο», έκανα ένα δοκιμαστικό και η φωνή μου τελικά άρεσε αλλά δεν υπήρχε τότε κάποια θέση. Όταν όμως η Μαρία Κάνθερ πήγε να γεννήσει, με κάλεσαν να την αντικαταστήσω και αφού η εκπομπή πήγε καλά, αποφάσισαν να με κρατήσουν. Έτσι, χωρίς να το καταλάβω, βρέθηκα με την εκπομπή 'Αργά με την Πέννυ Φοινίρη', Δευτέρα με Πέμπτη».
Τα δοκιμαστικά και οι πρόβες
«Έγιναν πολλά δοκιμαστικά και πολλές πρόβες. Την πρώτη φορά, βγήκα στον αέρα με τον Ζαχαρία Φιλιππίδη, τον διευθυντή του Ράδιο Πρώτο, σε ένα δοκιμαστικό μέσα στο Σαββατοκύριακο. Εκεί, ομολογώ πως είδα τόσο τη σοβαρότητα όσο και τη δυσκολία του πράγματός».
Ο ιδανικός ραδιοφωνικός παραγωγός
«Εκείνη τη στιγμή που ανοίγεις το μικρόφωνο πρέπει να είσαι έτοιμος, αν δεν είσαι, τότε καλύτερα μην το ανοίξεις. Δεν είναι υποχρεωμένος ο ακρατής να σε ακούει να πειραματίζεσαι. Η σημασία του ραδιοφωνικού παραγωγού είναι τεράστια, αφού επηρεάζει πολύ κόσμο. Εισβάλλει μέσα στο αυτοκίνητο του ακροατή, μέσα στη στιγμή της χαλάρωσής του, αλλά και μέσα στο σπίτι του. Ο ραδιοφωνικός παραγωγός πρέπει να είναι ενημερωμένος, να ξέρει να μιλά και να έχει άποψη για να μπορεί ο ακροατής να την ενστερνιστεί, να συμφωνήσει μαζί του ή να διαφωνήσει».
Η ξαφνική και αναπάντεχη αγάπη για το ραδιόφωνο
«Μερικές φορές με έπαιρναν τηλέφωνο και μου έλεγαν πως, λόγω ποδοσφαιρικού αγώνα αναβάλλεται η εκπομπή. και εγώ στεναχωριόμουν. Η ζωή μου είναι μέσα σε μια βαβούρα, τρέχω από γυρίσματα σε πρόβες και είμαι συνέχεια με αρκετό κόσμο. Στο ραδιόφωνο όμως είναι εντελώς διαφορετικά τα πράγματα. Έρχεσαι εδώ, απομονώνεσαι μέσα σε ένα δωμάτιο και έχεις μια προσωπική συνομιλία με τους ακροατές σου. Αυτό, για μένα, είναι μια 'αποθεραπεία' από την καθημερινότητα».
Μια εκπομπτή περί ανθρώπων και έρωτος
«Η επιλογή του θέματος ήταν δική μου. Σκέφτηκα πως είναι βράδυ και ο κόσμος όλη μέρα ακούει ειδήσεις, οι οποίες είναι ένα θρίλερ με τα όσα συμβαίνουν με την οικονομία και την πολιτική μας. Το βράδυ έχουμε την ανάγκη να ακούμε πιο ανάλαφρα θέματα. Έτσι, πάντρεψα τον έρωτα με τα κοινωνικά θέματα».
Το ραδιόφωνο τής προσφέρει κάτι που δεν μπορεί να της το δώσει η δουλειά της
«Στο θέατρο και στην τηλεόραση, υποδύομαι κάποιον άλλον. Βάζω εγώ τον εαυτό μου στα παπούτσια κάποιου άλλου ρόλου. Στην προκειμένη περίπτωση, η ελευθερία που μου δίνει το ραδιόφωνο είναι ότι, μπορώ να είμαι ο εαυτός μου. Είναι πολύ σημαντικό να είσαι ο εαυτός σου στο ραδιόφωνο, αυτό ήταν και η συμβουλή που πήρα και από τον Ζαχαρία (Φιλιππίδη), ο οποίος με βοήθησε πάρα πολύ. Επίσης, στο ραδιόφωνο μου επιτρέπεται να εξωτερικεύω τον αυθορμητισμό μου ο οποίος είναι ένα δυνατό στοιχείο του χαρακτήρα μου».
Η πρώτη λέξη ON AIR
«Ήταν βράδυ Σαββάτου, η πρώτη μου δοκιμαστική εκπομπή. Με έπιασε ένα απίστευτό άγχος και ζεσταινόμουν. Ένιωθα πως χάθηκαν όλες οι λέξεις από το στόμα μου. Είχα κάνει δυο βδομάδες training για να μάθω να χειρίζομαι την κονσόλα και ξαφνικά από το άγχος τα έβλεπα όλα απλά σαν κουμπιά».
Γιατί στη βραδινή ζώνη;
«Λειτουργώ καλύτερα το βράδυ, είμαι πιο χαλαρή και το απολαμβάνω περισσότερο».
Τα πέντε τραγούδια που δεν θα άφηνες ποτέ έξω από το πρόγραμμά σου;
«Το 'Ένα φιλί' από την Χάρις Αλεξίου, το 'Whiskey Lullaby', το 'Into my arms' του Nick Cave, 'Το ημερολόγιο' του Θηβαίου και το 'My Lady'».
Αν έκανες μια ραδιοφωνική εκπομπή σε άλλη ζώνη...
«Θα διάλεγα την πολύ πρωινή ζώνη και θα ήθελα η εκπομπή να περιλάμβανε όμορφες και παράξενες ειδήσεις αλλά και επιστημονικές ανακαλύψεις».
Αν έπρεπε να διαλέξεις ραδιοφωνικό παρτενέρ...
«Αν ήταν γυναίκα θα επέλεγα την Μαρία Κάνθερ γιατί είναι ένα πολύ γλυκό πλάσμα. Αν ήταν άντρας θα επέλεγα τον Ζαχαρία».
Θεατρικά, την βλέπουμε στο Θέατρο Ένα, στην θεατρική παράσταση 'Το πορτρέτο του Dorian Gray', που παρουσιάζεται Τετάρτη και Παρασκευή, ενώ κάθε Τρίτη και Πέμπτη, παρουσιάζουν στο Φουαγιέ του Θεάτρου Ένα (μέσαστην καφετέρια), τα τρία μονόπρακτα του Τσέχωφ: «Η ακρόαση», «Ο σκύλος που γαβγίζει» και «Ο επιβάτης της πρώτης θέσης».
Επίσης την βλέπουμε καθημερινά στην τηλεοπτική σειρά «Δακτυλίδι της φωτιάς».