Ο Τσίπρας πάει Μόσχα

Να επισκεφτεί τη Μόσχα στις 9 Μαΐου, οπότε θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη εκδήλωση για τα 70 χρόνια από τη νίκη των Συμμάχων επί της χιτλερικής Γερμανίας, προσκάλεσε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν το μεσημέρι της Πέμπτης.

 


Article featured image
Article featured image

Ο Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε τη σημασία που αποδίδει στον αγώνα κατά του ναζισμού, εκφράζοντας την πρόθεση να ανταποκριθεί στην πρόσκληση.

Όπως ανακοίνωσε ο βοηθός, επί διεθνών ζητημάτων, του Ρώσου προέδρου, Γιούρι Ουσακόφ, ο Βλ. Πούτιν συνεχάρη τον Αλ. Τσίπρα για τη νίκη του στις πρόσφατες εκλογές και την ανάληψη των καθηκόντων του.

«Η συζήτηση ήταν πολύ θερμή και εποικοδομητική. Οι δύο άντρες συζήτησαν για την κατάσταση στην Ουκρανία και άλλα διεθνή προβλήματα, μεταξύ των οποίων οι αγωγοί South Stream και Turkish Stream» είπε ο Γιούρι Ουσακόφ και υπογράμμισε ότι «επιβεβαιώθηκε η διάθεση για την πλέον δραστήρια ανάπτυξη των διμερών σχέσεων».

Yπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της αναθέρμανσης των ελληνορωσικών σχέσεων, οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ και Σεργκέι Σοϊγκού αντίστοιχα, προσκάλεσαν ήδη στη Μόσχα τους ομολόγους τους Νίκο Κοτζιά και Πάνο Καμμένο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ