Συζητιέται στη Θεσσαλονίκη η κουρεμένη Κύπρος

Από τις ταινίες που συζητιούνται πολύ είναι, από ότι μαθαίνουμε, στο 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, το «A Haircut Story» της Κύπριας Δανάης Στυλιανού.


Article featured image
Article featured image

Για όλους όσοι δεν το έχουν δει στις προβολές που έχουν γίνει στην Κύπρο, επισημαίνεται πως το ντοκιμαντέρ της Στυλιανού ασχολείται με το πρωτοφανές σε επίπεδο ΕΕ κούρεμα καταθέσεων που έγινε στη χώρα μας δύο χρόνια πριν.

«Μόλις έγιναν οι πρώτες διαδηλώσεις, αυθόρμητα βγήκαμε στον δρόμο» αναφέρει χαρακτηριστικά η Δανάη μιλώντας σε ρεπορτάζ του Euronews Greece, στο οποίο εξηγεί πόσο δύσκολη ήταν η διαδικασία εξεύρεσης συμμετεχόντων σε ένα θέμα που έχει να κάνει με το χρήμα και την απώλειά του.

«Πολλοί άνθρωποι δεν ήθελαν να βγουν προς τα έξω και να εκτεθούν λαμβάνοντας υπόψη και το μέγεθος της μικρής, κυπριακής κοινωνίας».

Να σημειωθεί πως η διεθνής πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ συμπίπτει με τη δεύτερη επέτειο της εφαρμογής του κουρέματος.

«Μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια, δεν βλέπουμε να έχει γίνει ιδιαίτερη πρόοδος σε κοινωνικό, τουλάχιστον, επίπεδο. Η ανεργία ανέβηκε περισσότερο και το μεγαλύτερο βάρος το σηκώνουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ο κόσμος της εργασίας».

Η ταινία, σύμφωνα με τη δημιουργό της, μας δίνει την ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουμε το πως ζούμε τις ζωές μας, τη σχέση που έχουμε με τις τράπεζες, τα λεφτά, το άμεσο και το γρήγορο κέρδος.

Δείτε ολόκληρο το απόσπασμα εδώ:


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ