5 τρόποι για να μάθετε να ζείτε χωρίς το κινητό σας

Σίγουρα δεν είμαστε οι πρώτοι που σας λέμε ότι είστε απόλυτα εξαρτημένοι από το κινητό σας.

 


Article featured image
Article featured image

Κατά πάσα πιθανότητα, αυτή τη στιγμή διαβάζετε το συγκεκριμένο άρθρο μέσα από το τηλέφωνό σας καθώς βρίσκεστε στο γραφείο, το αυτοκίνητο, την τουαλέτα, την αναμονή του οδοντιάτρου, ακόμα και το οικογενειακό τραπέζι.

Εάν ισχύουν όλα τα παραπάνω, ίσως ήρθε η ώρα να κάνετε ένα διάλειμμα από το κινητό. Σίγουρα δεν είναι εύκολο, αφού πλέον, το τηλέφωνο δεν χρησιμοποιείται μόνο για να κάνετε κλήσεις αλλά είναι ταυτόχρονα, το ξυπνητήρι, το σημειωματάριό, η ατζέντα σας και το μέσο με το οποίο ενημερώνεστε και κοινωνικοποιείστε.

Ωστόσο, η λιγότερη χρήση του, θα βελτιώσει την ποιότητα της ζωής σας και θα μειώσει το άγχος και το στρες της καθημερινότητάς σας. Δεν χρειάζεται να πετάξετε το κινητό σας στα σκουπίδια, πέντε απλές κινήσεις αρκούν για να μειώσετε τη χρήση του.

1. Βάλτε ξυπνητήρι

Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε ένα από αυτά παλιά ξυπνητήρια με τα κουδούνια που κάθε πρωινό ξύπνημα ισοδυναμούσε με πιθανή καρδιακή προσβολή, αλλά ένα κανονικό ψηφιακό ξυπνητήρι από αυτά που υπάρχουν στο εμπόριο. Σε κάθε περίπτωση, μην κάνετε το κινητό σας ξυπνητήρι.

2. Κοιτάξτε τα email σας στο γραφείο

Δεν θα ωφελήσει ούτε εσάς, ούτε και τη δουλειά σας εάν αρχίσετε να κοιτάτε τα email σας πριν ακόμα ανοίξετε καλά καλά το μάτι σας. Δώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας να σηκωθείτε από το κρεβάτι ήρεμα, να πιείτε καφέ και να φάτε πρωινό πριν αρχίσετε να δουλεύετε. Άλλωστε, ένα επείγον email το μόνο που θα καταφέρει είναι να σας δημιουργήσει άγχος και στρες, αφού μέχρι να πάτε στο γραφείο δεν θα μπορείτε να κάνετε και πολλά πράγματα.

3. Βγείτε με φίλους και όχι με το κινητό σας

Την επόμενη φορά που θα βγείτε με τους φίλους σας, αφήστε το κινητό σας στο αυτοκίνητο και μην το πάρετε μαζί σας στο τραπέζι. Το να είστε έξω με φίλους και να αναλώνετε τον πολύτιμο χρόνο που έχετε μαζί τους, στο να χαζεύετε το τι κάνουν οι διαδικτυακοί σας φίλοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι χαμένος χρόνος. Εάν είναι και εκείνοι εξίσου εξαρτημένοι από το κινητό τους, προτείνετε να οργανώσετε μία έξοδο χωρίς κινητά ή έστω, μία έξοδο με τα κινητά να είναι για τουλάχιστον μία ώρα στην τσάντα και την τσέπη.

4. Χρήση με πρόγραμμα

Σίγουρα δεν είναι ρεαλιστικό να πει κάποιος ότι θα σταματήσει εντελώς να ασχολείται με το κινητό του, μιας και είναι χρήσιμο εργαλείο, αλλά μπορείτε να ορίσετε μερικές ώρες την ημέρα που θα αφιερώνετε σε αυτό. Μία ώρα το μεσημέρι και λίγες ώρες το απόγευμα αρκούν για να ικανοποιήσουν την εξάρτηση που έχετε από το κινητό σας, αλλά και να μη σας στερήσουν όμορφες στιγμές από την καθημερινότητά σας.

5. Μακριά το κινητό από το υπνοδωμάτιο

Μία από τις πιο σημαντικές κινήσεις που πρέπει να κάνετε για να πολεμήσετε την εξάρτηση που έχετε από το κινητό σας είναι να το βγάλετε από το δωμάτιο που κοιμάστε. Φροντίστε το κρεβάτι σας να είναι ο χώρος στον οποίο κοιμάστε μόνο και απομακρύνετε οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή από το υπνοδωμάτιο.


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ