Ο όγκος στον εγκέφαλο του μικρού Εϊσα εξουδετερώθηκε με πρωτόνια

Ο όγκος στον εγκέφαλο του μικρού Βρετανού Εϊσα Κινγκ, τον οποίο είχαν πάρει κρυφά από το αγγλικό νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν οι γονείς του ώστε να υποβληθεί σε θεραπεία με πρωτόνια στην Τσεχία, «έχει εξουδετερωθεί», δήλωσε τη Δευτέρα ο δικηγόρος της οικογένειάς του.

 


Article featured image
Article featured image

«Ο όγκος έχει εξουδετερωθεί πλήρως. Δεν περιέχει πλέον καρκινικά κύτταρα χάρη στη θεραπεία με πρωτόνια», δήλωσε ο Ισπανός δικηγόρος της οικογένειας του Εϊσα Κινγκ, ο Χουάν Ισίντρο Φερνάντεθ Ντίαθ.

«Χρειάζεται ακόμη αποκατάσταση, όμως (η υγεία του) βελτιώνεται», διαβεβαίωσε ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι το 5χρονο αγόρι μπορεί πλέον να περπατά και να τρώει.

Στο φύλλο της Δευτέρας, η βρετανική ταμπλόιντ εφημερίδα The Sun εμφανίζεται πιο απόλυτη, αναφέροντας ότι ο μικρός Εϊσα «δεν πάσχει πλέον από καρκίνο».

«Είναι ένα απίστευτο νέο. Είμαστε πανευτυχείς», δήλωσε στη Sun ο πατέρας του, Μπρετ.

 Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης

Ο Μπρετ Κινγκ, 51 ετών, και η Ναγκεμέχ Κινγκ, 45 ετών, πήραν τον Αύγουστο τον Εϊσα από το νοσοκομείο του Σαουθάμπτον όπου νοσηλευόταν χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των γιατρών του. Στη συνέχεια ταξίδεψαν στη Γαλλία και μετά στην Ισπανία, ενώ εναντίον τους είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από την Ιντερπόλ, έπειτα από αίτημα της Βρετανίας, καθώς οι αρχές της χώρας φοβόντουσαν ότι κινδύνευε η ζωή του αγοριού.

Το ζευγάρι συνελήφθη στην Ισπανία λίγες ημέρες αργότερα και αφού κρατήθηκε για τέσσερις ημέρες αφέθηκε αμέσως ελεύθερο, καθώς οι βρετανικές Αρχές ακύρωσαν το ένταλμα σύλληψης εναντίον του.

Οι βρετανικές Αρχές εκτίμησαν ότι οι γονείς του έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή του Εϊσα, ενώ οι ίδιοι έλεγαν ότι επιθυμούσαν ο γιος τους να επωφεληθεί μιας λιγότερο επιθετικής και πιο στοχευμένης θεραπείας για τον καρκίνο από τον οποίο έπασχε σε σχέση με αυτήν που ήταν διαθέσιμη στη Βρετανία.

«Γνωρίζαμε ότι κάναμε αυτό που έπρεπε για τον Εϊσα (…) Μας συνέλαβαν για αμέλεια (...). Όμως το να αφήναμε τον Εϊσα στο NHS (Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανία) θα ήταν ακόμη πιο σκληρό», υπογράμμισε ο Μπρετ, μιλώντας στη Sun.

«Αν είχαμε αφήσει τον Εϊσα στο NHS στη Βρετανία, δεν θα ήταν πλέον μαζί μας. Ήταν πολύ αδύναμος και δεν θα είχε επιζήσει», εκτίμησε η Ναγκεμέχ.

Η θεραπεία αυτή, που δεν είναι διαθέσιμη στη Βρετανία, καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα μέσω της ακτινοβολίας με πρωτόνια, στοχεύοντας απευθείας σε αυτά και έτσι δεν προκαλεί βλάβη στα υγιή κύτταρα.


(πηγή)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ