Aλλάζουν οι κανόνες πτήσης μετά τις αποκαλύψεις για τον συγκυβερνήτη της Germanwings

Οι εταιρείες θέτουν νέους κανονισμούς


Article featured image
Article featured image

Σε εσπευσμένη αλλαγή των κανονισμών πτήσης προχωρούν άμεσα τέσσερις αεροπορικές εταιρείες μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τον συγκυβερνήτη της μοιραίας πτήσης της Germanwings.



Η Norwegian Air Shuttle ανακοίνωσε πως πλέον στο πιλοτήριο θα απαιτείται η παρουσία δύο ατόμων ανά πάσα στιγμή. Η εκπρόσωπος της εταιρείας, Charlotte Holmbergh-Jacobsson ανακοίνωσε σήμερα πως η απόφαση αυτή τίθεται άμεσα σε εφαρμογή και θα έχει ισχύ για όλες τις πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού.



Την ίδια πολιτική ανακοίνωσε πως πλέον θα ακολουθεί και η φινλανδική εταιρεία Finnair, η οποία κρίνει πως είναι απαραίτητη η παρουσία δύο μελών του πληρώματος καθ΄όλη τη διάρκεια της πτήσης.



Tην εφαρμογή του μέτρου ανακοίνωσαν λίγα λεπτά αργότερα η καναδική Air Transat η οποία έχει στόλο 28 Airbus και Boeing και εκτελεί πτήσεις σε Αμερική και Ευρώπη, η Εasyjet και η Icelandair.



Κάθε φορά που ο πιλότος ή ο συγκυβερνήτης θα αφήνουν τη θέση τους στο πιλοτήριο, ένα από τα υπόλοιπα μέλη θα τον αντικαθιστά, ανακοίνωσε η εταιρεία σήμερα η οποία τόνισε πως το μέτρο ήταν προγραμματισμένο να εφαρμοστεί από καιρό, αλλά πλέον θα τεθεί άμεσα σε ισχύ. Σημειώνεται πως το μέτρο αυτό εφαρμόζεται από αρκετές εταιρείες στις ΗΠΑ, εδώ και χρόνια


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ