Οι Κινέζοι διαβάζουν με μανία «Το Νησί» της Χίσλοπ [πρώτη συγγραφέας σε πωλήσεις μετά τον Μουρακάμι]

Η Βικτόρια Χίσλοπ παρευρέθηκε σε μια ειδική εκδήλωση στο Πεκίνο, που έγινε προς τιμήν της, μια και το βιβλίο της «Το Νησί», που ως γνωστό η ιστορία του εκτυλίσσεται στην Κρήτη, πούλησε μέχρι στιγμής ένα εκατομμύριο αντίτυπα.

 


Article featured image
Article featured image

Όταν ρωτήθηκε, για ποιο λόγο θεωρεί ότι το βιβλίο της σημείωσε τόσο μεγάλη επιτυχία, η Βικτόρια Χίσλοπ, απάντησε ότι «οι ιστορίες της μπορούν να είναι οικουμενικές.

Η Κίνα θεωρείται ‘λίκνο’ του ανατολικού πολιτισμού και η Ελλάδα ‘λίκνο’ του δυτικού πολιτισμού. Οι Κινέζοι αναγνώστες βρήκαν αυτή την πολιτιστική σύνδεση ελκυστική».

Ελπίζει, πρόσθεσε, ότι περισσότεροι Κινέζοι θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν την Κρήτη για διακοπές όπως και την πρώην αποικία λεπρών της Σπιναλόγκας, αφού είναι σίγουρη πως η Ελλάδα θα τους μαγέψει.

 Δήλωσε ευτυχής που χάρη στην ιστορία της για την Ελλάδα, ταξίδεψε ως εκεί πολλούς ανθρώπους με τη φαντασία. «Οι λέξεις μπορούν να μας ταξιδέψουν με υπέροχο τρόπο», είπε σε ένα ενθουσιώδες ακροατήριο.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέντευξη που παραχώρησε στη CITY αμέσως μετά την κυκλοφορία του τελευταίου βιβλίου της με τίτλο «Η Ανατολή».

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ