Γραφείο για τους μετανάστες στο κέντρο της Λευκωσίας

Γραφείο για ενημέρωση των μεταναστών σε θέματα που τους απασχολούν ανοίγει στο κέντρο της Λευκωσίας.


Article featured image
Article featured image

Την έναρξη λειτουργίας του «Γραφείου Πληροφόρησης Μεταναστών», του Κέντρου Πληροφόρησης και Υποστήριξης Μεταναστών (ΚΕΠΛΥΜ), στην πλατεία Σολωμού, ανακοίνωσε το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας, ως εταίρος της Δράσης «Νέοι Δρόμοι για την ένταξη Υπηκόων Τρίτων Χωρών στην Τοπική Κοινωνία» με τελικό δικαιούχο το Δήμο Λευκωσίας.

Στόχος της λειτουργίας του «Γραφείου Πληροφόρησης Μεταναστών», είναι η ενημέρωση των μεταναστών τόσο για τη δωρεάν ψυχοκοινωνική στήριξη που μπορούν να λάβουν από το ΚΕΠΛΥΜ, όσο και για τις υπηρεσίες που μπορούν να απολαμβάνουν από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας και από το σύνολο των δράσεων όλων των εταίρων της κοινοπραξίας. Παράλληλα θα μπορούν να λαμβάνουν πληροφόρηση για όλες τις υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας που εδρεύουν στο Δήμο Λευκωσίας.

Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015, στις 11:30. Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης.

Το Γραφείο θα λειτουργεί κάθε Σάββατο από τις 9:00-14:00 και Κυριακή από τις 8:00-14:00 σε κεντρικό σημείο της πρωτεύουσας που γειτνιάζει με την πλατεία Σολωμού.

'Όπως αναφέρεται ο χώρος έχει επιλεγεί ώστε να διευκολύνεται η πρόσβαση των μεταναστών, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι κυρίως τα Σαββατοκύριακα, οι μετανάστες επισκέπτονται τόσο τα λεωφορεία Λευκωσίας, με τα οποία διακινούνται όσο και τα πάρκα που βρίσκονται στη γύρω περιοχή.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ