Εσύ, μέσα σου [ο μικροχιμαιρισμός στη ζωή μας]

Γίνεται μια γυναίκα να είναι μητέρα μόνο στα  2 από τα 3 της βιολογικά παιδιά; Πώς μπορεί ένας εγκληματίας να αφήνει στοιχεία στον τόπο του εγκλήματος αλλά πάντα να αθωώνεται; Πώς γίνεται το σώμα και ο εγκέφαλός μας να περιέχει κύτταρα των γονιών, των θείων και των παιδιών μας;

 


Article featured image
Article featured image

Το σώμα σου αποτελείται από κύτταρα. Τα κύτταρά σου. Και όμως, μια προσεκτικότερη παρατήρηση φανερώνει ότι στο σώμα του καθενός από εμάς υπάρχει και ένας μικρός αριθμός κυττάρων, τα οποία δεν είναι δικά μας. Κύτταρα τα οποία ανήκουν σε διάφορα άλλα άτομα! Τα ξένα αυτά κύτταρα στο σώμα μας μπορούν να μας θεραπεύσουν ή να μας κάνουν να νοσήσουμε, όπως δείχνουν τελευταίες έρευνες.

Σε διάφορα μέρη του σώματός μας, στην καρδιά, στους πνεύμονες, στα νεφρά.. ακόμα και στον εγκέφαλό μας έχουμε κύτταρα που ανήκουν σε άλλα άτομα.

Το πως βρέθηκαν εκεί και το τι μπορούν να κάνουν για μας είναι το ιδιαίτερο και εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα συζήτησης, στην επόμενη συνάντηση του Limassol Café Scientifique, που θα πραγματοποιηθεί στο Library Cafe Bar, την Παρασκευή, 3 Απριλίου στις 19:00.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η ερευνήτρια στο Κέντρο Ερευνών Μοριακής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρ. Μυρτάνη Πιερή.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ