Αν λιώσουν οι πάγοι μόνο η Λευκωσία θα σωθεί!

Αν λιώσουν οι πάγοι του πλανήτη η Κύπρος θα χωριστεί στα τρία, θα χάσει όλα σχεδόν τα παράλια της και από τις πόλεις η μόνη που θα σωθεί θα είναι η Λευκωσία! 


Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με όσα γράφει το Big Cyprus, αν έλιωναν όλοι οι πάγοι του πλανήτη, η Κύπρος θα έχανε το 22% των εδαφών της, έχοντας πλέον μια έκταση 7.211 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Λεμεσός, Λάρνακα, Αμμόχωστος, Πάφος και Κερύνεια, όλες οι παραλιακές  μας πόλεις θα βουλιάξουν και μόνο η Λευκωσία θα γλυτώσει! Ειδικά η επαρχία Αμμοχώστου θα έχανε τα περισσότερα εδάφη της.

Η Κύπρος θα χωριζόταν στα τρία. Το μεγαλύτερο τμήμα θα είχε έκταση 6.931 τετραγωνικά χιλιόμετρα και θα αποτελείτο από το κεντρικό, δυτικό και βόρειο τμήμα του νησιού. Εδώ θα εξακολουθούσε να βρίσκεται η πρωτεύουσα Λευκωσία.

Το δεύτερο τμήμα θα σχηματιζόταν στην χερσόνησο Καρπασίας , από το κατεχόμενο χωριό Κώμα του Γιαλού ως το Ακρωτήρι του Απόστολου Ανδρέα. Θα είχε έκταση 217 τετραγωνικά χιλιόμετρα και θα απείχε από το πρώτο τμήμα 500 μέτρα.

Το τρίτο, μικρότερο και πιο εντυπωσιακό τμήμα, λόγω της μεγάλης απόστασης από τα υπόλοιπα, θα ήταν εκεί που σήμερα βρίσκεται το Παραλίμνι, η Δερύνεια, η Σωτήρα και το Φρέναρος στην Αμμοχώστο! Αυτό χάρη στο ότι βρίσκονται σε υψόμετρο μεγαλύτερο των 65 μέτρων! Αυτό το μικρότερο τμήμα θα είχε έκταση 63 τετραγωνικά χιλιόμετρα και θα απείχε από το μεγάλο 15 χιλιόμετρα. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ