Και ξαφνικά... εκσκαφέας στο parking με τα graffiti στην Πάφο

Η αμήχανη εκείνη στιγμή που βλέπεις ένα δημοσίευμα και σκέφτεσαι «αποκλείεται να είναι αλήθεια, είναι σίγουρα troll»...

 


Article featured image
Article featured image

Μετά πάλι λες «μα είναι δυνατόν τα Ξεροτήανα Πάφου που έκαναν post τις συγκεκριμένες φωτογραφίες να έχουν φτάσει την τεχνική τους στο Photoshop σε τόσο ψηλά επίπεδα;».

Εκεί ακριβώς που είναι ο εκσκαφέας, πριν από μερικές μέρες υπήρχε ένα graffiti. Ένα φρέσκο graffiti, που έφτιαξε ένας καλλιτέχνης στο πλαίσιο του προγράμματος του Πάφος 2017 «Make it New», όπου καλλιτέχνες και κάτοικοι της πόλης προσκλήθηκαν να δημιουργήσουν εικαστικές παρεμβάσεις σε υποβαθμισμένους χώρους του αστικού τοπίου, όπως για παράδειγμα ο συγκεκριμένος χώρος στάθμευσης, στην Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στην Πάφου

Όπως ενημερωνόμαστε από το post που έκαναν τα Ξεροτήανα Πάφου, ο χώρος στάθμευσης αυτός παρέμενε μουντός απ’ τα 60s μέχρι και τις 17-18 Απριλίου 2015 όταν τον άλλαξαν ριζικά οι καλλιτέχνες με τα έργα τους στον τοίχο (δείτε ΕΔΩ σχετικές φωτογραφίες με τα έργα των γκραφιτάδων).

 

Προ καλλιτεχνών εποχή (1960 - 18 Απριλίου 2015)



 

Προ «ανάπλασης» περίοδος (18-25 Απριλίου 2015) 



 

Και ξαφνικά, μόλις μια βδομάδα μετά, κάποιοι αποφασίζουν να κάνουν ανάπλαση στον χώρο, ανοίγοντας μια είσοδο και γκρεμίζοντας άδοξα ένα από τα graffiti (βλέπε κεντρική φωτογραφία).

Για να ‘μαστε ακριβοδίκαιοι ακριβείς, Δευτέρα πρωί θα επανέλθουμε, αφού πρώτα μιλήσουμε με τον Δήμο Πάφου, για να μάθουμε το σκεπτικό πίσω από την «ανάπλαση» που μπορούσε να περιμένει μισό αιώνα αλλά τελικά δεν άντεξε και υλοποιήθηκε τελικά μέσα σε μια βδομάδα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ