Στάση για μαγειρευτό… στη Λεμεσό [Κοπιάστε]

Article featured image
Article featured image

Ένα πιάτο καλό φαγητό σίγουρα μπορεί να σου φτιάξει τη διάθεση, μη σου πω και τη μέρα, σε αντίθεση με ένα άγευστο που θα σου τη χαλάσει. Από την άλλη, ένα σικάτο εστιατόριο μπορεί να σε απογοητεύσει και να μην σε ικανοποιήσει, ενώ ένα οικείο, απλό και οικονομικό μαγειρείο που θα σου σερβίρει σπιτικό φαγητό, είναι ικανό να σε στείλει κατευθείαν στα «ουράνια».

Γι’ αυτό κι εμείς, επειδή αγαπάμε το φαγητό που βγαίνει από την κουζίνα της μαμάς –ή της γιαγιάς αν προτιμάς- χαιρόμαστε πολύ όταν ανακαλύπτουμε –ειδικά αυτήν τη δύσκολη περίοδο- μαγειρεία όπου μπορούμε να απολαύσουμε υπέροχο σπιτικό φαγητό, φτιαγμένο με πρώτης ποιότητας υλικά,  –και το πιο σημαντικό- σε χαμηλές τιμές.

Ένα τέτοιο μαγαζί άνοιξε σχετικά πρόσφατα στην περιοχή της παλιάς πόλης της Λεμεσού, στην οδό Αθηνών, σερβίροντας νόστιμα πιάτα για να γλείφεις και τα δάχτυλά σου.

Το «Κοπιάστε» μας προσκαλεί στο χώρο του, ένα χαλαρό, άνετο και οικείο μαγαζί, όπου τα φαγητά του ξεπροβάλλουν πίσω από τις βιτρίνες και σε «προ(σ)καλούν» να τα δοκιμάσεις.

Στο μενού θα βρεις από μπιφτέκια (χοιρινό, βοδινό, κοτόπουλό) και σάντουιτς μέχρι κρεατικά στη σχάρα (μπριζόλα, κοτόπουλο, χοιρινό σουβλάκι κ.ά.), ζυμαρικά, γύρο και σαλάτες. Αλλά και τα φημισμένα μαγειρευτά του, που αλλάζουν καθημερινά, όπως στιφάδο, μουσακά, αφέλια, ρολό, πουργούρι, κεφτέδες, παστίτσιο, γιουβέτσι κ.ά. και για τα οποία μπορείς να ενημερωθείς (όσον αφορά το  μενού της ημέρας) από τη σελίδα τους στο Facebook.

Το «Κοπιάστε» το αγαπούν οι φοιτητές και οι νέοι της περιοχής, οι οποίοι τα μεσημέρια καταλαμβάνουν τις λιγοστές θέσεις εντός και εκτός του μαγαζιού, και όχι μόνο καθώς πολλοί είναι και αυτοί που προτιμούν να διαλέγουν το φαγητό τους πίσω από τη βιτρίνα και να το παίρνουν στο χώρο τους ή επιλέγουν να «υποδέχονται» την παραγγελία στο σπίτι ή το γραφείο τους.

Οπότε «αν πεινάς, κόπιασε σε εμάς»!

(25363237) Αθηνών 26Α, παλιά Λεμεσός. Δ-Παρ 08.00-16.00.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ