Το 90% των γυναικών δεν είναι αυθόρμητες στο κρεβάτι

Αυτό που θεωρούμε ως «σεξουαλική ορμή» είναι κάτι που… δεν υπάρχει.

 


Article featured image
Article featured image

Αυτό υποστηρίζει μια κορυφαία ψυχολόγος από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, σύμφωνα με την οποία η «σεξουαλική ορμή» είναι κάτι εντελώς ασυνήθιστο για τη συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών.

Για την ακρίβεια, όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές, αυτό που πιστεύουμε ότι είναι «σεξουαλική ορμή» είναι στην πραγματικότητα μια «αυθόρμητη επιθυμία».

Τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά για τους άντρες, με το 70% να βιώνει συνήθως «αυθόρμητη επιθυμία», με το αντίστοιχο ποσοστό για τις γυναίκες να κυμαίνεται μόλις στο 10 με 20%.

Η Dr Emily Nagoski από το Smith College στο Northampton της Μασαχουσέτης, μιλώντας στο New Scientist εξήγησε, ότι οι απόψεις μας περί σεξ και σεξουαλικής ορμής είναι ξεπερασμένες.

«Η ορμή είναι ένα κινητήριο σύστημα που μας κινητοποιεί για να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις που σχετίζονται με τη ζωή ή το θάνατο, για παράδειγμα η πείνα ή το υπερβολικό κρύο. Κανείς δεν πεθαίνει όμως αν δεν κάνει σεξ».

Η ίδια πιστεύει, ότι οι άντρες είναι ο λόγος για τον οποίο οι περισσότερες γυναίκες πιστεύουν ότι θα πρέπει να έχουν «σεξουαλική ορμή».

«Πιστεύω ότι ο λόγος για τον οποίο περιμένουμε όλοι να έχουν μια αυθόρμητη επιθυμία για σεξ είναι επειδή έτσι το βιώνουν οι περισσότεροι άντρες. Περίπου το 70% των ανδρών βιώνει αυθόρμητη σεξουαλική επιθυμία, με το αντίστοιχο ποσοστό στις γυναίκες να είναι στο 10-20%» είπε.


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ