Έρευνα αποκαλύπτει πως τα ετερώνυμα δεν έλκονται

Μια μεγάλη έρευνα στις ΗΠΑ, παρακολούθησε τη ζωή 291 νιόπαντρων ζευγαριών.

 


Article featured image
Article featured image

Οι επιστήμονες συμπέραναν πως οι άνθρωποι έχουν τάση να παντρεύονται άτομα με τα οποία μοιράζονται κοινά σημεία στη νοοτροπία, τις αξίες και τα πιστεύω.

Αυτά τα χαρακτηριστικά τους, μάλιστα, εκδηλώνονται και φαίνονται εύκολα από τα αρχικά στάδια μιας σχέσης.

Οι ομοιότητες στην προσωπικότητα έχουν τον καθοριστικό και σπουδαιότερο ρόλο στο κατά πόσο ένα ζευγάρι θα έχει μακροπρόθεσμα ένα ευτυχισμένο γάμο ή όχι.

Ομοιότητες σε χαρακτηριστικά όπως η αφοσίωση, η πιστότητα, η ευσυνειδησία, η εξωστρέφεια, η έκφραση θετικών και αρνητικών συναισθημάτων και όχι οι ομοιότητες στη νοοτροπία, έχουν βασικό ρόλο στην ικανοποίηση και την ευτυχία που αισθάνεται κανείς μέσα στο γάμο του.

Βέβαια, με τις αλλαγές που φέρνει ο γάμος και η συμβίωση, έρχονται και οι αναπόφευκτες δυσκολίες της ζωής.

Αν, λοιπόν, οι ομοιότητες της νοοτροπίας που έφεραν ένα ζευγάρι κοντά συνοδεύονται και από ομοιότητες στα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας, τότε οι πιθανότητές τους να έχουν ένα ευτυχισμένο γάμο είναι πολύ μεγαλύτερες.

Μάλιστα, η κατανόηση των πολύπλοκων αυτών μηχανισμών που χαρακτηρίζουν την έγγαμη ζωή και η ανάλυση των χαρακτηριστικών της προσωπικότητας των συζύγων θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην επίλυση των δυσκολιών στο συζυγικό βίο.


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ