ΗΠΑ: Τουλάχιστον 5 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από εκτροχιασμό τρένου

Τουλάχιστον 5 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 50 τραυματίστηκαν, όταν πολλά βαγόνια έπεσαν στις γραμμές μετά τον εκτροχιασμό ενός περιφερειακού τρένου στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ.

 


Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι του NBC, περίπου πενήντα άνθρωποι τραυματίστηκαν. Πολλά βαγόνια βρίσκονται έχουν πέσει στο πλάι ή στην άκρη των σιδηροδρομικών γραμμών.

Η πυροσβεστική υπηρεσία ζήτησε από τα ελικόπτερα των τηλεοπτικών σταθμών και της αστυνομίας που υπερίπτανται του σημείου του ατυχήματος να βοηθήσουν τη διάσωση των επιβαινόντων.

Πλάνα που μεταδόθηκαν σχεδόν αμέσως από επιβάτες στο Twitter δείχνουν διασώστες μέσα στα αναποδογυρισμένα βαγόνια καθώς και επιβάτες που τριγυρνούν σαν χαμένοι μέσα στα βαγόνια.

Λίγο αργότερα, οι αρχές δήλωσαν πως δεν γνωρίζουν τι προκάλεσε το δυστύχημα από το οποίο αναποδογύρισαν βαγόνια στη συνοικία Πορτ Ρίτσμοντ της πόλης κατά μήκος του ποταμού Ντελαγουέρ.

 



 

Ο δήμαρχος της Φιλαδέλφεια, Μάικλ Νούτερ, επιβεβαίωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν στο δυστύχημα. Αξιωματούχοι της πυροσβεστικής υπηρεσίας δήλωσαν πως περισσότεροι από 50 άλλοι διακομίστηκαν στα νοσοκομεία της περιοχής και πως έξι από αυτούς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

«Είναι το απόλυτο καταστροφικό χάος», δήλωσε ο Νούτερ. «Δεν έχω δει ποτέ στη ζωή μου κάτι παρόμοιο».

Η Amtrak ανακοίνωσε ότι 238 επιβάτες και πέντε μέλη πληρώματος επέβαιναν στην αμαξοστοιχία αριθμός 188 που εκτροχιάστηκε ενώ εκτελούσε δρομολόγιο από την Ουάσινγκτον στη Νέα Υόρκη.

 



 

Τα αίτια του δυστυχήματος που συνέβη τη νύχτα (ώρα ΗΠΑ) δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά και η εταιρεία σιδηροδρόμων δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες για τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το δυστύχημα. Ανακοίνωσε πως οι υπηρεσίες της Amtrak ανεστάλησαν σε ολόκληρο τον σιδηροδρομικό διάδρομο ανάμεσα στη Νέα Υόρκη και στη Φιλαδέλφεια.

Επικαλούμενο το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI), το CNN μετέδωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για τρομοκρατική ενέργεια. Την ώρα του δυστυχήματος ο καιρός ήταν καλός.

«Δεν γνωρίζουμε τι συνέβη εδώ. Δεν γνωρίζουμε γιατί συνέβη αυτό», δήλωσε ο Νούτερ στους δημοσιογράφους.

Τηλεοπτικά πλάνα που μεταδόθηκαν από το MSNBC έδειξαν δεκάδες διασώστες ανάμεσα στα συντρίμμια του τρένου με φανούς, ενώ βαγόνια ήταν πεσμένα σε σχήμα ζιγκ ζαγκ πάνω στις γραμμές. Φωτογραφίες από το σημείο του δυστυχήματος δείχνουν διασώστες να μεταφέρουν τραυματίες σε φορεία.

Ο Πάτρικ Μέρφι, πρώην μέλος του Κογκρέσου από την Πενσιλβάνια, ο οποίος επέβαινε στο τρένο, δήλωσε στο MSNBC ότι το βαγόνι του αναποδογύρισε αλλά ο ίδιος κατάφερε να γλιτώσει με μικρές αμυχές και μώλωπες.

 


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ