Όταν η εκπαίδευση γίνεται με διασκεδαστικό τρόπο

Επιστρέφει για πέμπτη συνεχή χρονιά το φεστιβάλ, στόχος του οποίου είναι η εκπαίδευση του κοινού και ιδιαίτερα των νεαρών ατόμων σε θέματα περιβάλλοντος και ανακύκλωσης με ένα διασκεδαστικό τρόπο.

 


Article featured image
Article featured image

Το φεστιβάλ έχει ως γνωστό ενημερωτικό, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα, ενώ και φέτος αναμένεται να το επισκεφθούν περισσότερα από 10,000 άτομα.

Μάλιστα, φέτος θα περιλαμβάνει δραστηριότητες και για εφήβους, ενώ θα πραγματοποιηθεί και ποδηλατικός γύρος ο οποίος θα ξεκινήσει στις 16.00 από τον χώρο του φεστιβάλ.

Στον χώρο θα υπάρχουν περίπτερα διαφόρων οργανισμών, όπου το κοινό θα μπορεί να ενημερωθεί για ποικίλα θέματα που σχετίζονται με το περιβάλλον. Εκπαιδευτικά παιχνίδια θα προσφέρουν στα παιδιά τη δυνατότητα να μάθουν για την ανακύκλωση παίζοντας, ενώ παράλληλα θα μπορούν να ψυχαγωγηθούν από κλόουν και ταχυδακτυλουργούς. Παράλληλα, σε δύο εξέδρες θα φιλοξενούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις και παιδικές παραστάσεις. Επίσης, στο χώρο του φεστιβάλ θα διατίθεται φαγητό και ποτό σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές.

Το φετινό Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης είναι αφιερωμένο στην εκστρατεία ενημέρωσης Rethink (Reduce-Reuse-Recycle), η οποία συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Life+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Το «5o Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης» της Green Dot Κύπρου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Μαΐου, στο Πάρκο της Ακρόπολης, στη Λευκωσία, από τις 9.00 μέχρι τις 20.00.

Η είσοδος στο φεστιβάλ θα είναι ελεύθερη.

 

Μέγας χορηγός του φεστιβάλ είναι η εταιρεία Petrolina (Holdings) Public Ltd και χορηγός η εταιρεία Tetra Pak. Υποστηρικτές είναι τα Συλλογικά Συστήματα Διαχείρισης Μπαταριών Οικιακού Τύπου και Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Συσκευών, ΑΦΗΣ και Ηλεκτροκύκλωση, αντίστοιχα, η KPMG και ο Δήμος Στροβόλου.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι η τηλεόραση Σίγμα και το περιοδικό Time Out Cyprus.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ