Στυγερή δολοφονία πλούσιων Ελληνοαμερικανών στην Ουάσιγκτον

Σοκ στην Ουάσιγκτον μετά την στυγερή δολοφονία ζεύγους Ελληνοαμερικανών, του ανήλικου παιδιού τους και της οικιακής βοηθού τους, οι οποίοι βρέθηκαν απανθρακωμένοι στην πολυτελή βίλα τους στο Άρλιγκτον, βορειοδυτικά της αμερικάνικης πρωτεύουσας.


Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, τα θύματα είχαν μαχαιρωθεί και έφεραν έντονα σημάδια βασανισμού ενώ εκτιμάται ότι οι δράστες πυρπόλησαν το σπίτι προκειμένου να καλύψουν τα ίχνη τους.

Νεκροί είναι ο Σάββας Σαβόπουλος, 46χρόνων, η σύζυγός του Έιμι Σαβόπουλος, 47, ο γιος τους Φίλιπ, 10, και η οικιακή βοηθός Βεραλίσια Φιγκερόα, 57.

Οι δυο κόρες του ζευγαριού, η Αμπιγκέιλ, 19χρόνων, και η Κατερίνα, 16χρόνων, στάθηκαν τυχερές τυχερές μέσα στην ατυχία τους αφού έλειπαν από το σπίτι.

Στο σπίτι δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης και ως εκ τούτου εικάζεται πως οι δράστες ήταν γνωστοί του ζευγαριού. Μάλιστα, φαίνεται να πέρασαν όλη τη νύχτα με τα θύματά τους τα οποία βασάνισαν.

 Η ομηρία προκύπτει από το ηχητικό και γραπτό μήνυμα που έστειλε την προηγούμενη ημέρα ο Σάββας Σαβόπουλος στη δεύτερη οικιακή βοηθό από την οποία ζητούσε να μην πάει στο σπίτι τους με την πρόφαση ότι η σύζυγός του ήταν άρρωστη.

Ο Ελληνοαμερικανός ήταν διευθύνων σύμβουλος στην κατασκευαστική εταιρεία American Iron Works και, όπως εκτιμάται, οι δράστες κάτι επεδίωκαν να αποσπάσουν από το θύμα τους.

Η πολυτελής βίλα στην οποία διέμεναν τα θύματα βρίσκεται στην πιο αριστοκρατική συνοικία της Ουάσιγκτον. Πρόκειται για μια από τις καλύτερα φυλασσόμενες περιοχές της χώρας αφού απέναντι από το σπίτι των Ελληνοαμερικανών διαμένει ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Ο Σάββας Σαβόπουλος είναι γνωστός στους αριστοκρατικούς κύκλους της Ουάσιγκτον, είχε αναπτύξει φιλανθρωπική δραστηριότητα, ενώ παλαιότερα είχε προσκληθεί και στον Λευκό Οίκο.

Στην κατοχή της αστυνομίας βρίσκεται βίντεο από κάμερα ασφαλείας στο οποίο φαίνεται ένα άτομο να απομακρύνεται τρέχοντας από το σπίτι.

Πιθανόν να χρησιμοποίησε την Πόρσε του ζευγαριού αφού το πολυτελές αυτοκίνητο βρέθηκε και αυτό καμένο έξω από την πόλη.

Οι Αρχές προσφέρουν 25.000 δολάρια σε όποιον αποκαλύψει ουσιαστικά στοιχεία τα οποία θα οδηγήσουν στη σύλληψη των δραστών.

 


Πηγη: Τα νέα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ