«Σταματία, το γένος Αργυροπούλου» σε 3 πόλεις

Article featured image
Article featured image

Η «Σταματία, το γένος Αργυροπούλου» μετά τις επιτυχημένες εμφανίσεις της στην Ελλάδα παρέτεινε το βίο της και ταξιδεύει εκτός χώρας, ερχόμενη στην Κύπρο!

Το Θέατρο του Νέου Κόσμου φέρνει στην Κύπρο για τρεις παραστάσεις το έργο του Κώστα Σωτηρίου, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου.

Ένα συγκλονιστικό μονόλογο που διαδραματίζεται στη μεταπολιτευτική Ελλάδα σκιαγραφώντας την προσωπική και οικογενειακή ιστορία της Σταματίας Αργυροπούλου.

Γεννημένη στην Αθήνα στα μέσα της δεκαετίας του ’30, κόρη ανώτερου δημοσίου υπαλλήλου, ένας μέσος συνετός άνθρωπος με αντιλήψεις της τότε εποχής και αρραβωνιασμένη με λοχαγό του Εθνικού Στρατού. Ζει στην αυλή του σπιτιού της, αδυνατώντας να παρακολουθήσει τη ζωή που προχωρά δίπλα της...

Πρόκειται για μια άλλοτε τραγική και άλλοτε κωμική φιγούρα που πεισματικά βλέπει τα πάντα μέσα από τη δική της ματιά. Προσκολλημένη σε αυτό που η ίδια θεωρεί εθνικά, ηθικά και θρησκευτικά σωστό, καταλήγει να έρθει σε ρήξη με το περιβάλλον της και να κάνει την αναδρομή της ζωής της, απομένοντας μόνη.

Παίζει η Ελένη Ουζουνίδου.

Τα σκηνικά-κοστούμια ανέλαβε η Μαγδαληνή Αυγερινού, τη  μουσική επιμέλεια ο Νέστορας Κοψιδάς και το σχεδιασμό φωτισμών ο Σάκης Μπιρμπίλης.

Οι παραστάσεις στην Κύπρο θα δοθούν ως εξής:

Πέμπτη 28 Μαΐου, Θέατρο ΘΟΚ, Λευκωσία. Πληροφορίες 77 77 27 17.

Παρασκευή 29Μαΐου, Μαρκίδειο Θέατρο, Πάφος. Πληροφορίες 26 93 20 17.

Σάββατο 30 Μαΐου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός. Πληροφορίες 77 77 77 45.

Όλες οι παραστάσεις αρχίζουν στις 20.30.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ