Ο φυσιολογικός αριθμός σεξουαλικών συντρόφων

Οι περισσότεροι άνθρωποι, νιώθουν εξαιρετικά άβολα την ώρα που κάποιος τους ρωτάει για τον αριθμό των σεξουαλικών συντρόφων που είχαν στο παρελθόν, καθώς αυτό, αποτελεί θέμα ταμπού.

 


Article featured image
Article featured image

Ποιος είναι ο μέσος αριθμός των σεξουαλικών συντρόφων και τι ορίζεται ως φυσιολογικό;

Οι έρευνες που κατά καιρούς έχουν πραγματοποιηθεί καταλήγουν σε αντικρουόμενα αποτελέσματα.

Ενδεικτικά, από έρευνα του 2010 για την υγεία στην Αγγλία, προέκυψε ότι ο μέσος αριθμός των σεξουαλικών συντρόφων ήταν 9,3 για τους άνδρες και 4,7 για τις γυναίκες.

Ωστόσο, στην Εθνική Έρευνα του 2013 για τον Σεξουαλικό τρόπο σκέψης και ζωής (Natsal) ο μέσος όρος ήταν 11,7 για τους άνδρες και 7,7 για τις γυναίκες.

Από την άλλη, στην έκθεση του «The Way We Are Now» για το 2014, το 31% των ανδρών και 21% των γυναικών που συμμετείχαν, δήλωσαν ότι είχαν κάνει σεξ με περισσότερα από δέκα άτομα στη διάρκεια της ζωής τους.

Μάλιστα, ο αριθμός των συντρόφων σε άτομα ηλικίας από 35 έως 44 κορυφώθηκε, με πάνω από το ένα πέμπτο αυτής της ηλικιακής ομάδας, να κάνει λόγο για 20 ή περισσότερους ερωτικούς συντρόφους.

Αντιθέτως, μόνο το 9% των ατόμων ηλικίας άνω των 65 ετών δήλωσαν ότι είχαν 20 ή περισσότερους ερωτικούς συντρόφους κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ένα 8% δεν είχε ποτέ σεξουαλικό σύντροφο και ένα 17% δήλωσε ότι είχε μόνο έναν.


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ