O εφευρέτης του εργαστηρίου τεχνητής νοημοσύνης της Google, Ray Kurzweil, ο άνθρωπος που χαρακτηρίστηκε από τον Μπιλ Γκέιτς ως ο μοναδικός που μπορεί να προβλέψει την εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης, μας παρουσιάζει τις προβλέψεις του για το άμεσο μέλλον.
Να σημειωθεί πως ο Kurzweil πρόβλεψε προ 25ετίας με επιτυχία την ήττα του ανθρώπινου μυαλού από υπολογιστή στο σκάκι, την αναγνώριση φωνής και τις φωνητικές εντολές σε υπολογιστές (siri, cortana, ok Google), την αυτόματη μετάφραση φωνής σε πραγματικό χρόνο (Skype Translator), τα προσθετικά βιονικά μέλη, το Google Glass και πολλά ακόμη τεχνολογικά θαύματα.
Μάθετε, λοιπόν, πως, σύμφωνα με τον σπουδαίο αυτό επιστήμονα,
Μέχρι τα τέλη της τρέχουσας δεκαετίας, ποικίλες μορφές γυαλιών ή φακών επαφής θα προβάλλουν εικόνα απευθείας στον αμφιβληστροειδή μας. Δέκα Terabytes υπολογιστικής ισχύος (δηλαδή ισοδύναμη με τον ανθρώπινο εγκέφαλο) θα κοστίζουν λιγότερο από 1.000 δολάρια.
Από το 2020 και μετά οι περισσότερες ασθένειες θα έχουν εκλείψει, αφού τα μικροσκοπικά ρομπότ-εμφυτεύματα θα γνωρίζουν το ανθρώπινο σώμα μέσα-έξω και θα είναι πιο «έξυπνα» από την τρέχουσα ιατρική τεχνολογία. Η νανοτεχνολογία μπορεί να υποκαταστήσει πολλές ανθρώπινες λειτουργίες, όπως η διατροφή.
Τα αυτοοδηγούμενα οχήματα θα κυριαρχούν στους δρόμους και θα απαγορεύεται να έχουμε τον έλεγχο του οχήματος σε εθνικές οδούς και μεγάλους αυτοκινητόδρομους.
Τη δεκαετία του 2030 η εικονική πραγματικότητα θα προσεγγίζει το 100% σε ρεαλισμό και θα μπορούμε να ανεβάζουμε το μυαλό και τη συνείδησή μας στο σύννεφο, μέχρι το τέλος της δεκαετίας.
Το 2040 η μη οργανική νοημοσύνη θα είναι δισεκατομμύρια φορές πιο «έξυπνη» από την οργανική (δηλαδή την ανθρώπινη). Αόρατα νανοσωματίδια με τεχνητή νοημοσύνη θα σχηματίζουν νέφη, τα οποία θα μπορούν να παραγάγουν οποιαδήποτε μορφή ύλης από το «πουθενά» κατόπιν εντολής.
Στα μέσα της δεκαετίας του 2040 θα έχουμε επιτύχει την κατά βούληση αύξηση της νοημοσύνης μας, αφού θα μπορούμε να συνδέσουμε τον φλοιό και τα υπόλοιπα μέρη του εγκεφάλου μας που ελέγχουν τη μάθηση και τη γνώση με cloud υπηρεσίες, απ' όπου θα μπορούμε να «κατεβάσουμε» γνώση.