Λαϊκός, υλικός πολιτισμός [Εργαστήρι φωτογραφίας από τον Νίκο Φιλίππου]

Το εργαστήρι φωτογραφίας του Νίκου Φιλίππου θα επικεντρωθεί στον λαϊκό, υλικό πολιτισμό, που εμφανίζεται σε συνθέσεις τοίχων που βρίσκονται σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους όπως το σπίτι, το καφενείο και το κουρείο.

 


Article featured image
Article featured image

Το εργαστήρι θα διερευνήσει την πολιτιστική σημασία μιας τέτοιας συλλογής αντικειμένων, τονίζοντας την σημειωτική τους αξία και δίνοντας έμφαση στην σχέση τους με ατομικές και κοινοτικές ταυτότητες. Θα προτείνει επίσης μια αξιολόγηση τέτοιων χώρων και αντικειμένων, πέραν της ρομαντικής και της φολκλορικής αξιολόγησης, τοποθετώντας τους σε μοντέρνο πλαίσιο. Στο τέλος, θα προταθεί μια ταξική ανάγνωση της χωρικής διακόσμησης στραμμένη προς σταθερές και επίμονες ιεραρχίες της αισθητικής. Αυτό το εργαστήρι είναι ανοικτό για όλους με οποιαδήποτε προηγούμενη φωτογραφική πείρα και οποιοδήποτε φωτογραφικό εξοπλισμό.

Μέρος 1ο: 11 Ιουλίου, 17.00-19.00

Μέρος 2ο: 12 Ιουλίου, 11.00-13.00

Το εργαστήρι θα διεξαχθεί στα Αγγλικά.

 

Βιογραφικό εκπαιδευτικού Νίκος Φιλίππου

Ο Νίκος Φιλίππου είναι ο συγγραφέας του «Coffee House Embellishments» και συν-εκδότης του «Re-envisioning Cyprus» και του «Photography and Cyprus: Time, Place, Identity Τα έργα στους τομείς της φωτογραφίας και λαϊκής κουλτούρας, έχουν εκδοθεί σε επιστημονικά περιοδικά, περιοδικά τέχνης και συλλογικούς τόμους. Ως φωτογράφος έχει συμμετάσχει σε πολλές εκθέσεις στην Κύπρο και το εξωτερικό. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού στην Επικοινωνία και Τεχνολογία από το Πανεπιστήμιο Brunel, του Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι λέκτορας στο Τμήμα Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Επίσης, αυτή την περίοδο γράφει την Διδακτορική του διατριβή με τίτλο «Photography, Ideology and the Construction of Cypriotness».

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ