Η start-up κοινότητα της Κύπρου ενθουσιάζει

Εντυπωσιασμένος, σχεδόν εκστασιασμένος με το νησί μας και τους σταρταπάδες του δηλώνει στον απόηχο της επίσκεψής του στην Κύπρο, ο παγκοσμίως ξακουστός στη διεθνή κοινότητα της start-up επιχειρηματικότητας, Mick Hagen.

 


Article featured image
Article featured image

Έχοντας ξεκινήσει και ο ίδιος από start-up, ο Χάγκεν έχει σήμερα φτάσει στο σημείο να κοσμεί λίστα με τους 40 κορυφαίους επιχειρηματίες κάτω των 40 στον κόσμο (Utah Business Magazine) και να μπαίνει ανάμεσα στους 100 «Top high-tech entrepreneurs».

Στην Κύπρο ήρθε για να συμμετάσχει στο Start-up Live Cyprus.

Αυτή ήταν μάλιστα η δεύτερη φορά που βρέθηκε στο νησί μας, αφού είχε έρθει και για το TEDxUniversityofNicosia.

«Τι υπέροχο δώρο υπήρξαν οι τελευταίες 48 ώρες» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook αναφερόμενος στη συμμετοχή του στο Startup Live Cyprus.

«Προσκαλούμαι συχνά σε διάφορες χώρες για να δίνω ομιλίες και να δουλεύω με νεαρούς επιχειρηματίες. Αυτήν τη φορά στην Κύπρο ήταν διαφορετικά….Είχε υπόσταση και βάθος. Η επίδραση ήταν ουσιαστική. Δημιούργησα φιλίες που θα κρατήσουν για πάντα».

Ο Χάγκεν κάνει στη συνέχεια αναφορά στην υψηλή ανεργία στην Κύπρο ανάμεσα στους νέους, που «στους νεαρούς απόφοιτους πανεπιστημίου αγγίζει το 30%».

«Δεν τα παρατούν όμως. Δίνουν τον αγώνα τους και το παλεύουν. Μέρα με τη μέρα, ένα στάρτ-απ κάθε φορά. Υπήρξε μεγάλη έμπνευση για μένα να δουλέψω μαζί τους».

Κάποια σπουδαία πρότζεκτ μελετήθηκαν στο ιβέντ, προσθέτει, όπως drones για γεωργικούς σκοπούς, airbnb για babysitting, η επικοινωνία μεταξύ κτηνιάτρων και ιδιοκτητών ζώων και σχεδιασμοί γάμων.

«Πολλές από τις ιδέες βασίστηκαν στην πράσινη ανάπτυξη, ενώ στο σύνολό τους ήταν ιδέες που θα έβρισκαν απήχηση σε μια άλλη αγορά»


Eντυπωσιάζομαι από μικρές γωνιές του κόσμου, όπως η Κύπρος


Από τότε που μετακόμισα στην Ευρώπη, σημειώνει ο Αμερικανός στην καταγωγή Mick, είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ διάφορες χώρες και να συναντήσω αρκετούς ντόπιους επιχειρηματίες.

«Δεν σταματώ να εντυπωσιάζομαι από μικρές γωνιές του κόσμου, όπως η Ρουμανία, η Πορτογαλία και η Κύπρος, όπου φιλόδοξοι νέοι βάζουν μπρος τα όνειρά τους, χωρίς να έχουν απαραίτητα το κεφάλαιο και χωρίς να υποβοηθούνται από τις υποδομές.

Όσο περισσότερους, όμως, γνωρίζω, τόσο πιστεύω πως το ταλέντο και η τόλμη υπάρχουν παντού εξίσου. Η καινοτομία μπορεί και πρέπει να συμβαίνει παντού. Η επιδημία των startup συνεχίζει να επεκτείνεται. Σε όλα τα σημεία της γης, οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται πια πως ο κόσμος μας δεν αλλάζει με τους πολιτικούς, αλλά με καινοτόμες, επιχειρηματικές και ανεξάρτητες ιδέες».

Για να διαβάσετε την πρωτότυπη ανάρτηση του Mick Hagen πατήστε ΕΔΩ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ