Σε ποια χωριά στην Κύπρο τρώμε το καλύτερο φαΐ;

Στο νησί μας υπάρχουν χωριά και κοινότητες «διαμαντάκια» που προσφέρουν την αυθεντική κυπριακή εμπειρία και εξαιρετική τοπική κουζίνα, δεν είναι όμως καθόλου τουριστικά. Μήπως θα έπρεπε να αναδειχθούν περισσότερο;

 


Article featured image
Article featured image

Σε αυτό ενδεχομένως το πνεύμα, ο ΚΟΤ εξήγγειλε διαγωνισμό για την επιλογή του Άριστου Ευρωπαϊκού Προορισμού στην Κύπρο με θέμα «Τουρισμός και Τοπική Γαστρονομία».

Σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι σκοπός του φετινού διαγωνισμού είναι «η ανάδειξη και προβολή μη παραδοσιακών τουριστικών προορισμών, οι οποίοι προσφέρουν αυθεντικές τουριστικές εμπειρίες βασιζόμενες στην τοπική γαστρονομία, ενώ παράλληλα η οικονομική τους ανάπτυξη επιδιώκεται με τρόπο τέτοιο ώστε να εξασφαλίζεται η κοινωνική, πολιτιστική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα του τουρισμού».

Οι αιτήσεις υποψηφιότητας θα πρέπει να υποβληθούν το αργότερο μέχρι τις 13 Ιουλίου 2015 και ώρα 12.00μμ.

Δικαιούχοι είναι φορείς όπως Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Συμπλέγματα καθώς και άλλοι φορείς, όπως Αναπτυξιακές Εταιρείες ή Περιφερειακές Εταιρείες Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης.

Αιτήσεις βρίσκονται στην ιστοσελίδα του προγράμματος εδώ ενώ περισσότερες πληροφορίες δίνονται στα τηλέφωνα 22375472, 22375506 και στο email info@enoros.com.cy και savvasm@filagrogroup.com


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ