«Πώς κοιμούνται τα βράδια στον Δήμο Αγλαντζιάς;»

Να μη θυσιαστεί το μέλλον όλων των παιδιών της Αγλαντζιάς στον βωμό του αυτοκινήτου, εκλιπαρεί, σε ανοιχτή επιστολή που μας έστειλε, ο Αγλαντζιώτης δημότης Αντρέας Χ.

 


Article featured image
Article featured image

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα, οι «εξεγερμένοι» πολίτες που διαμαρτύρονται για τη δημιουργία αυτοκινητοδρόμου που θα περνάει μέσα από το κέντρο της Αγλαντζιάς, ζήτησαν από τους δημοτικούς τους συμβούλους να βγουν μαζί στον δρόμο για διαμαρτυρία.

 

«Παρακολουθώντας τις προηγούμενες μέρες στα διάφορα μέσα τις αντιδράσεις των δημοτών του Δήμου Αγλαντζιάς, για τις Λεωφόρους Αγλαντζιάς, Λάρνακος και Αμμοχώστου, διερωτώμαι ποιος μπορεί να προστατεύσει αυτές τις χιλιάδες κόσμου που επηρεάζονται αρνητικά από αυτούς τους σχεδιασμούς που προβάλει πρώτα από όλους ο Δήμαρχος Αγλαντζιάς.

Κατανοώ ότι μετά το διάγγελμα του Αξιότιμου κύριου Προέδρου της Δημοκρατίας για ώθηση της οικονομίας, χρησιμοποιώντας τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και βλέποντας και τον κύριο Γιούνκερ στην Κύπρο την περασμένη Πέμπτη, του οποίου το όραμα και αυτές οι χρηματοδοτήσεις, θα ωφελήσουν τον τόπο μας, ‘έπρεπε’ ο Δήμαρχος Αγλαντζιάς να φέρει στο προσκήνιο έργα που ήταν «ώριμα» για να διεκπεραιωθούν, και έτσι το έργο για τις Λεωφόρους Αγλαντζιάς, Λάρνακος και Αμμοχώστου ξαναήρθε στο προσκήνιο (δυστυχώς μετά από έντονες πιέσεις του ίδιου του Δημάρχου της Αγλαντζιάς που το θεωρεί «ώριμο» ενώ δεν είναι και συνεχίζει να αγνοεί τις προσφυγές προς τη διαδικασία από τους δημότες Αγλαντζιάς, για τα αντίξοα του έργου αυτού λόγω του ότι δεν συμμορφώνεται με τις ευρωπαϊκές νομοθεσίες. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα προωθούσε ποτέ δρόμο 4 λωρίδων με κτιστή νησίδα στην μέση σε πυκνοκατοικημένη οικιστική και εμπορική περιοχή).

Κατανοώ επίσης, μελετώντας τα επιχειρήματα τους, ότι θέλουν να απαλύνουν την κυκλοφοριακή συμφόρηση.  Αλλά αλίμονο, αυτό που θα γίνει είναι να θυσιαστεί το μέλλον όλων των παιδιών και των κατοίκων της Αγλαντζιάς στον βωμό του αυτοκινήτου και μόνο.  Αν γίνει αυτό το έργο κανείς ποτέ στην Αγλαντζιά δεν θα έχει την ίδια ποιότητα ζωής. Η ζωή σε μια πυκνοκατοικημένη πόλη που τη διασχίζει ένα highway δεν θα είναι ποτέ η ίδια. Ο θόρυβος, τα καυσαέρια και η υγεία των ανθρώπων θα επηρεαστούν αρνητικά.  Θα θυσιαστεί το μέλλον των 200 και πλέον μικρομεσαίων επιχειρήσεων της περιοχής και κατ΄ επέκταση το μέλλον των 2500 και πλέον συνανθρώπων μας που θα προστεθούν στην λίστα των ανέργων;  Πως είναι δυνατόν να προωθείται ένα έργο που σκοπό έχει να ωθήσει την οικονομία και αυτό το έργο θα δημιουργήσει 2500 και πλέον άνεργους; (Ας δούμε την Λεωφόρο Στροβόλου, Νίκης, Τάφοι των Βασιλέων στην Πάφο, όπου έγιναν αυτού του είδους οι σχεδιασμοί, ήρθε η απόλυτη καταστροφή).

Κατανοώ επίσης ότι η Αγλαντζιά χρειάζεται αναβάθμιση (πεζοδρόμια, διαβάσεις, στάσεις κτλ), αλλά στην προσπάθεια να γίνουν αυτά, γιατί πρέπει να γίνει ένα τεράστιο highway;  Δεν μπορούμε ως κράτος και ιδιαίτερα ο Δήμος Αγλαντζιάς (που έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για αυτή τη δραματική κατάσταση) να διαχωρίσουμε τα δύο; Για να προσφέρουμε ένα καλό πρέπει να δημιουργήσουμε χίλια κακά; Πως είναι δυνατό ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο της Αγλαντζιάς να μη μπορούν να διακρίνουν και να προβλέψουν το κακό που θα βρει τον Δήμο τους;  Πως μπορούν να κοιμούνται τα βράδια ξέροντας το μέγεθος της καταστροφής που θα φέρουν; Και τέλος, τέλος πώς μπορούν να δικαιολογήσουν τη στάση τους, θέλοντας να γίνει αυτό το έργο, ενώ είναι εις γνώσιν τους πόσο θα επηρεαστούν οι δημότες τους άλλα και οι εμπορευόμενοι στον Δήμο τους. Μήπως το μόνο που τους νοιάζει είναι να εξυπηρετηθούν οι μεγαλοεργολάβοι που διεκπεραιώνουν τα έργα;

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε, γιατί δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για κάτι πραγματικά ωφέλιμο που δεν θα καταστρέψει ζωές και θέσεις εργασίας; Γιατί πρέπει να γίνει αυτό το έργο που θα οδηγήσει σε ανεργία και άλλους συμπολίτες μας και θα επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα ζωής μας. Πιστεύουμε ότι έχουμε ως κράτος πάρα πολλά άλλα έργα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να ωφελήσουν πραγματικά τον κυπριακό λαό.

Παρακαλούμε τον κύριο Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρέμβει και βάλει μια τελεία σε αυτή την κωμωδία που ονομάζει ο Δήμαρχος Αγλαντζιάς «ώριμο» έργο …»


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ