Χρηματοδότηση μεγάλων ιδιωτικών έργων στην Πάφο

Σημαντικές επαφές για το θέμα της προώθησης των μεγάλων ιδιωτικών έργων της Επαρχίας Πάφου είχε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της πόλης, σε μια προσπάθεια εξεύρεσης εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης, με ευρύτερα πολλαπλασιαστικά οφέλη στην τοπική οικονομία και κοινωνία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

 


Article featured image
Article featured image

Ο Πρόεδρος και ο Διευθυντής του Επιμελητηρίου κ. Ανδρέας  Δημητριάδης και Κενδέας Ζαμπυρίνης αντίστοιχα, συναντήθηκαν στο Υπουργείο Οικονομικών με τον Ανώτερο Λειτουργό Χρηματοδότησης Ελλάδας – Κύπρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων κ. Νίκο Γιαμπίδη.

Κατά τη συνάντηση, προστίθεται στην ανακοίνωση, ενημερώθηκαν για τις πρόνοιες του σχεδίου Γιούνκερ και την χρονική περίοδο ολοκλήρωσης των διαφόρων Νομοθετικών και άλλων Ρυθμίσεων.

Το σχέδιο Γιούνκερ προνοεί την σύσταση ευρωπαϊκού ταμείου  Στρατηγικών Επενδύσεων 315 δις. ευρώ για την χρηματοδότηση διαφόρων ιδιωτικών έργων.

Σύμφωνα με το pafospress, αποφασίστηκε όπως γίνει συνάντηση  στα γραφεία του Επιμελητηρίου στην Πάφο με τον Επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης  Libor Krkoska, την Δευτέρα 6 Ιουλίου.

Στο πλαίσιο της συνάντησης –όπως αναφέρεται – αναμένεται να γίνει μια πληρέστερη ενημέρωση και παρουσίαση των σχετικών σχεδίων που ενδιαφέρουν τον επιχειρηματικό κόσμο για την υλοποίηση των μεγάλων αναπτυξιακών έργων του ιδιωτικού τομέα.

Ακολούθως αναμένεται να γίνει συνάντηση με  αξιωματούχους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Πάφο την Παρασκευή 10 Ιουλίου.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ