«Η Γαουρίτσα μου» στο Φεστιβάλ Λευκωσίας

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Λευκωσίας, συνεχίζονται με την κωμωδία του Ανδρέα Κουκίδη «Η Γαουρίτσα μου», από το Σατιρικό Θέατρο.

 


Article featured image
Article featured image

Η κωμωδία θα προβληθεί, την Τρίτη 4 Αυγούστου, στις 20.30 στο Υπαίθριο Θέατρο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου (Φανερωμένη).

Το έργο διαδραματίζεται στη σύγχρονη εποχή,  σε κάποιο χωριό της Κύπρου.

Ο γέρο Πελοπίδας (Μιχάλης Τερλικκάς) εδώ και δύο βδομάδες σταμάτησε να μιλά και είναι πολύ ανήσυχος. Η Ελένη, η κόρη του (Νάτια Χαραλάμπους), τον δένει σε μια καρέκλα για να μην τους φύγει.

Ο γέρος «τσακώθηκε» με την Μαρία, την «κοτσιάκαρήν» του (Μαριάννα Καυκαρίδου) και έβαλε πείσμα να κλείσει το στόμα του. Όμως, μέσα - μέσα, την «καμπανιάζει», τραγουδά, τρώει, πίνει αλλά δεν μιλά. Στην πραγματικότητα είναι αγγρισμένος γιατί λέει βρομόλογα στην γριά του, η οποία τον έχει καταγγείλει στον Παπά του χωριού κι αυτός του έβαλε κάνονα να μην μιλήσει 40 μέρες.

Το γεγονός αυτό δεν το ξέρει κανένας. Μόνο ο γέρος, ο οποίος «μουλάρωσε». Τον έχουν πάει σε διάφορους γιατρούς, ξόδεψαν αρκετά αλλά δεν βρίσκουν την αρρώστια του. Το πρόβλημα είναι ότι ξοδεύουν από τα λεφτά της προίκας της αρραβωνιασμένης κόρης τους, της Μαρούλλας (Μαρίνα Δημητρίου). Οι γιατροί τον εκμεταλλεύονται και τον στέλνουν από το ένα ιατρείο στο άλλο.

Ο Ντίνος (Ανδρέας Ρόζου) ο αρραβωνιαστικός της Μαρούλλας –ένας προικοθήρας- σπούδασε μουσικοθεραπεία και προσπαθεί να γιατρέψει τον γέρο παίζοντάς του κιθάρα και τραγουδώντας του... Εν τω μεταξύ ο άντρας της Ελένης ο Δημοσθένης (Σπύρος Γεωργίου), ένας αχαΐρευτος, καφενόβιος κουμαρτζής, κλέβει όρνιθες και πρόβατα από την αυλή τους, τα οποία  μεγαλώνει ο γαμπρός τους για να κάνει χωριάτικο γάμο. Τα κλέβει και τα πουλά για να βγάλει τα χρέη του από το κουμάρι. Η Ελένη τηλεφωνά στην Αστυνομία και φτάνει στο χωριό ο αστυνομικός, ο κύριος Λάμπης (Βασίλης Μιχαήλ) για να βρει τον κλέφτη... Τελικά ανακάλυψαν το «γιατρικό» του γέρου.  Να πιεί γάλα από γυναίκα πολύγεννη (Μιχάλης Κορναράκης). Του βρίσκουν την κατάλληλη, αλλά το πείραμα απέτυχε γιατί η γριά ζήλεψε και δημιουργούνται καταστάσεις ευτράπελες. Τελικά σκέφτηκαν ότι το γάλα της «γαουρίτσας» της πρωτόγεννης είναι το καλύτερο φάρμακο...

Η είσοδος είναι ελεύθερη.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ