Μοιράζεται ξανά η ήδη μοιρασμένη πρωτεύουσα;
Όχι ακριβώς, απλώς ο δήμος αποφάσισε να επανακαθορίσει τα όρια μπροστά από τα διάφορα υποστατικά, όπως ακριβώς το είχε κάνει ξανά πριν από δυο χρόνια (αν θυμόμαστε καλά), ως εκεί που οι ιδιοκτήτες τους μπορούν να τοποθετούν τραπεζάκια -μέχρι 4 μέτρα στη Λήδρας και τρία στην Ονασαγόρου.
Κι αφού τραβήξει την κόκκινη γραμμή, όπως ακριβώς το έκανε και η Θεοδωρίδου στο ομώνυμό της τραγούδι, λειτουργοί του δήμου θα προχωρούν σε συνεχείς ελέγχους και όπου υπάρχει παρανομία θα δίνεται προειδοποίηση.
Ακολούθως, θα έρχεται το εξώδικο των €85 και ως έσχατο μέτρο θα είναι η κατάσχεση των αντικειμένων που ξεπερνούν το καθορισμένο όριο.
Με απλά λόγια, οι λειτουργοί θα κόβουν βόλτες με φορτηγάκια και ότι προεξέχει θα το ρίχνουν μέσα! Στη συνέχεια, αυτά θα μεταφέρονται σε αποθήκες του δήμου και θα μπορεί ο ιδιοκτήτης να τα παραλάβει, αφού πληρώσει τα έξοδα μεταφοράς και το σχετικό εξώδικο. Αν σε 15 ημέρες δεν εμφανιστεί να τα παραλάβει, τότε αυτά θα δημοπρατούνται. Η κατάσχεση θα γίνεται στην παρουσία πιστοποιούντος υπαλλήλου.
Το θέμα συζητήθηκε πρόσφατα σε ευρεία σύσκεψη στο Δήμο Λευκωσίας και αφού ξεπεράστηκαν ορισμένα διαδικαστικά ζητήματα, αποφασίστηκε όπως ενεργοποιηθεί ο νόμος που ψήφισε πέρσι η Βουλής. Ένας νόμος ο οποίος στην ουσία επιτρέπει στους δήμους να προχωρούν σε κατάσχεση τραπεζιών και καρεκλών, όπου διαπιστώνεται παρανομία σε κέντρα αναψυχής.
Εν κατακλείδι να πούμε πως, επιβάλλεται όλοι οι ιδιοκτήτες υποστατικών να συμμορφώνονται με τον σχετικό νόμο και τις υποδείξεις του δήμου, αφού είναι σημαντικό να εξασφαλίζεται, όπου παρίσταται ανάγκη, η ασφαλής διέλευση των οχημάτων άμεσης επέμβασης (ασθενοφόρα ή πυροσβεστικά οχήματα) με σκοπό να προστατευθεί η δημόσια ασφάλεια.
Είμαστε σίγουροι πως οι πλείστοι ιδιοκτήτες υποστατικών συμμορφώνονται με τις υποδείξεις, ενώ είμαστε επίσης σίγουροι πως κάποιες νοοτροπίες και κάποιες συμπεριφορές δεν αλλάζουν με καμιά κόκκινη γραμμή. Μακάρι να διαψευστούμε!
Πηγή φωτογραφίας: scyscrapercity.com