Όπως μεταδίδει η Independent, η επιφάνεια του πλανήτη καλύπτεται από μια κρούστα η οποία συμπεριλαμβάνει τεράστια βουνά πάγου, πάνω στα οποία είναι απίθανο να ζει το οτιδήποτε.
Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα κάτω από την επιφάνεια είναι πιθανό να υπάρχουν αρκετά ζεστοί ωκεανοί οι οποίοι είναι σε θέση να στηρίξουν μορφές ζωής, υποστηρίζει ο αστροφυσικός.
Ένας ανιχνευτής τράβηξε φωτογραφίες του Πλούτωνα τον περασμένο μήνα και έκανε και κάποιες άλλες μετρήσεις.
Σύμφωνα με τον Κοξ τα δεδομένα τα οποία εστάλησαν πίσω έχουν ήδη δώσει ελπίδα ότι ο πλανήτης μπορεί να υποστηρίξει την ύπαρξη ζωής.
Όπως ανέφερε ο Κοξ στους Times, «ο ανιχνευτής έδειξε ότι μπορεί να υπάρξουν ωκεανοί κάτω από την επιφάνεια του Πλούτωνα, κάτι το οποίο σημαίνει-εάν η κατανόησή μας για την ζωή στη Γη είναι ελαφρώς σωστή-ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν έμβια όντα εκεί».
Ωστόσο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να γίνουν για να καταλάβουν τι ακριβώς συμβαίνει στον πλανήτη. Οι επιστήμονες έχουν δει μόνο το 5% των πληροφοριών οι οποίες έχουν τραβηχτεί από τον ανιχνευτή και θα σταλούν πίσω το επόμενο Σαββατοκύριακο.
Οι επιστήμονες έχουν ήδη ανακαλύψει παρόμοια ευρήματα σχετικά με τα φεγγάρια του Δία και του Κρόνου. Και αν ψάξε κανείς περισσότερο το τι συμβαίνει εκεί, ίσως δώσει απαντήσεις γι’ αυτά που συμβαίνουν στον Πλούτωνα.
Ο Κόξ όμως προειδοποιεί ότι δεν πρέπει να είμαστε και πολύ ενθουσιασμένοι για την ύπαρξη ζωής και σε άλλες περιοχές του Γαλαξία. Κατά τον ίδιο, η επιστήμη δείχνει ότι η πολύπλοκη ζωή είναι μάλλον σπάνια.