Μειώνεται κατά 0,57% το κόστος ηλεκτρισμού στην Κύπρο

Μειωμένο κατά 0,57% θα είναι το κόστος του ηλεκτρισμού για τους μηνιαίους καταναλωτές για τους λογαριασμούς που θα εκδοθούν τον Αύγουστο, σε σχέση με τους λογαριασμούς Ιουλίου.

 


Article featured image
Article featured image

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ Χριστίνα Παπαδοπούλου αυτό οφείλεται στην πρόσφατη μείωση της τιμής του πετρελαίου. Οι μηνιαίοι καταναλωτές είναι κυρίως μεγάλοι εμπορικοί και βιομηχανικοί καταναλωτές, που λαμβάνουν τους λογαριασμούς τους κάθε μήνα. Ωστόσο, η μείωση αυτή δεν θα γίνει αισθητή αυτό τον μήνα από την πλειοψηφία των οικιακών καταναλωτών που λαμβάνουν λογαριασμούς κάθε δύο μήνες. Οι οικιακοί καταναλωτές θα έχουν στους λογαριασμούς Αυγούστου μια αύξηση 2,54% λόγω της επιβολής του πράσινου τέλους για το Ειδικό Ταμείο ΑΠΕ και της προηγούμενης αύξησης στην τιμή των καυσίμων κατά 1,76%. Η μείωση του 0,57% αναμένεται συμπεριληφθεί στο μεθεπόμενο λογαριασμό που θα λάβουν οι διμηνιαίοι καταναλωτές.

Όπως διευκρίνισε στο ΚΥΠΕ η κ. Παπαδοπούλου από τη στιγμή που το 60% της τιμής οφείλεται στο κόστος του πετρελαίου οι αυξομειώσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος οφείλονται κυρίως στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου. Αναφερόμενη στο θέμα του λειτουργικού και λογιστικού διαχωρισμού της ΑΗΚ, η κ. Παπαδοπούλου ανέφερε ότι η Αρχή είναι έτοιμη και αναμένει από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ) να της δώσει το πράσινο φως για τον τρόπο με τον οποίο ο διαχωρισμός αυτός των λειτουργιών θα εμφανίζεται στα τιμολόγια των καταναλωτών. 


[ΠΗΓΗ]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ